De villa is een plek geworden waar - als er geen lockdown is- Loosduiners elkaar treffen en culturele activiteiten plaatsvinden. Precies zoals het burgerinitiatief het destijds voor ogen had,
De villa is een plek geworden waar - als er geen lockdown is- Loosduiners elkaar treffen en culturele activiteiten plaatsvinden. Precies zoals het burgerinitiatief het destijds voor ogen had, (Foto: Casper van Dort)

Steun de villa tijdens de lockdown

Dankzij een burgerinitiatief werd Villa Ockenburgh van de ondergang gered. Na een grondige renovatie, opende de villa september 2020, midden in de pandemie, de deuren. En nu is het restaurant al weer gesloten vanwege weer een lockdown. Toch is er inmiddels veel bereikt. Zo is er in ‘De Kas van Villa Ockenburgh’ het opleidingsbedrijf ‘Stichting Villa Bijzonder’ gevestigd. De leerlingen krijgen er een extra steuntje in de rug. In de komende jaren zal het opleidingsprogramma verder worden uitgebreid. Verder bevindt zich in ‘Villa Ockenburgh’ het restaurant en zijn er ook grote en kleinere zalen die worden verhuurd voor vergaderingen, trainingen, feesten en partijen. De catering wordt verzorgd door het restaurant en/of het leerwerkbedrijf. 

Wat het burgerinitiatief destijds voor ogen stond is grotendeels gelukt: een plek creëren waar de buurt elkaar zou kunnen treffen en waar culturele activiteiten plaatsvinden. Helaas gooit nu wederom een lockdown roet in het eten. Door creatief te denken probeert de eigenaar van de buitenplaats, de stichting tot behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh, de schade enigszins te beperken. Zo worden momenteel zakelijke wandelingen, strippenkaarten en cadeaubonnen met een tegoed voor take-away aangeboden. Er is dus nog steeds een goede reden om langs te gaan bij Villa Ockenburgh of de kas.