Afbeelding

Sportief 2022

Allereerst de beste wensen voor alle lezers van deze krant. Het mag nog net, denk ik. 2022 wordt hopelijk het jaar waarin we het gedoe met corona en dan vooral de beperkende maatregelen achter ons laten. Sommige dingen zijn gewoon niet meer uit te leggen, zoals scholen die langer dicht moesten of het beperken van de mogelijkheden om te sporten. Sporten is leuk en gezond. Juist in deze tijd is het extra belangrijk om te bewegen en te sporten. Alleen, met elkaar of in teams. Sporten zorgt voor een gezonde geest in een gezond lichaam. Het nieuwe kabinet moet daar nog maar eens goed over nadenken.
Afgelopen weken ben ik op een paar vrije dagen zelf gaan hardlopen door de Uithof met mijn dochter, die zelf op de mountainbike zat. Dat was zo leuk. Even daarvoor zijn we wezen schaatsen bij De Uithof. Een zogenoemde buitenlocatie, dus het was allemaal toegestaan. Het was er heel gezellig; je merkt dat mensen er ontzettend veel behoefte aan hebben om samen te zijn en lekker bezig te zijn. Laten we dus hopen dat we hier geen discussie meer over voeren dit jaar: sporten is essentieel, punt uit. Deze week is er ook een manifestatie van de sportwereld in onze stad. De druk op het net geïnstalleerde kabinet wordt in ieder geval opgevoerd.
Afgelopen zondag zetten we de Haagse toppers zoals Kiran Badloe en Marit Bouwmeester maar ook taekwondo-scheidsrechter Emine Kucukyildiz in het zonnetje met het jaarlijkse Haags Sportgala. Terug te zien op omroepwest.nl en haagssportgala2021.nl. Het feest zelf kon niet fysiek doorgaan vanwege de coronamaatregelen, dus gingen we met een busje naar de winnaars toe. Deze toppers verdienen het. Ze zijn een inspiratiebron voor anderen. Zij zorgen er met hun topprestaties voor dat anderen ook gaan bewegen en sporten. Dat is inderdaad top. Beseft het nieuwe kabinet dat ook?


Stadsdeelwethouder Hilbert Bredemeijer