Zondag 23 januari is er de hele dag geprikt in de Marthakerk in de Haagse Schilderswijk
Zondag 23 januari is er de hele dag geprikt in de Marthakerk in de Haagse Schilderswijk (Foto: GGD Haaglanden)

Heropening kleinere priklocaties, maandag al bijna duizend kinderen gevaccineerd in Broodfabriek

In heel Nederland is het momenteel erg druk in de teststraten van de GGD; ook in de regio Haaglanden. In de praktijk betekent dit dat mensen moeilijk aan de beurt komen voor het maken van een testafspraak. Zowel digitaal als telefonisch zijn veel mensen langer dan een dag bezig om een afspraak te maken.

Kleinere priklocaties

Sinds vorige week kan iedereen in de regio een eerste, tweede of boosterprik zonder afspraak op de vaste GGD-locaties halen. Sinds maandag 24 januari kan dit ook op de kleine, tijdelijke locaties. Deze week is gestart met het (her)openen van een aantal kleinere priklocaties, zoals buurthuizen, stadsdeelkantoren en moskeeën. Op 23 januari is er de hele dag geprikt in de Marthakerk in de Schilderswijk.

Juiste informatie

Bij het fijnmazig vaccineren blijft GGD Haaglanden inspelen op specifieke wensen en behoeften op wijk- en doelgroepniveau. Juiste informatie verstrekken over vaccineren, vragen en twijfels bespreken is hierin belangrijk. Op alle vaccinatielocaties is een arts aanwezig waar vragen en twijfels mee besproken kunnen worden. Elke zaterdag lopen er artsen op de Haagse Markt om mensen te informeren. Mensen met vragen kunnen ook anoniem bellen met de Twijfeltelefoon voor onafhankelijk medisch advies: 088-7555777.

Kindervaccin

Maandag is GGD Haaglanden gestart met het vaccineren van kinderen van 5 tot en met 11 jaar zonder medisch hoog risico. Het kindervaccin wordt alleen op afspraak gegeven. Vaccineren hoeft niet als het kind al corona heeft gehad, maar het kan wel. Kinderen worden geprikt bij de Broodfabriek in Rijswijk. Hier is een speciale ruimte voor kinderen ingericht met als thema aquarium. Het personeel op de locatie heeft ervaring met het behandelen van kinderen. Alleen afgelopen maandag zijn er al bijna 1000 kinderen geprikt. Bij het ter perse gaan van deze krant ziet GGD Haaglanden dat er minder afspraken staan gepland aan het einde van de week, maar is nog niet te voorspellen of deze afname doorzet.

De Broodfabriek is een van de grote vaccinatielocaties, ook voor volwassenen. Voor kleinere vaccinatielocaties voor volwassenen in wijken (buiten Rijswijk), zie: ggdhaaglanden.nl/coronavaccinatie/vaccinatielocaties-in-de-wijken/.