'Huidige infrastructuur past niet meer bij groeiend Vroondaal'

Ingezonden brief

"Niet luisteren en niet inspelen op de behoeften in de wijkbewoners is funest voor het vertrouwen in het gemeentelijk apparaat. Zo zijn wij in Vroondaal met ons ‘opgeknapte' kruispunt bij de toegang van de wijk en bij de sportvelden van de regen in de drup beland. Rond 4 uur is het een komen en gaan van fietsers, bakfietsen met kinderen en busjes. op een zeer onoverzichtelijk kruispunt. Als de zon schijnt, zijn de fietsers op het fietspad door de schaduw van de bomen nauwelijks te zien. Maar de gemeente vindt dat wij als bewoners niet te klagen hebben. ‘Het kruispunt en de oversteekplaats bij de sportvelden voldoet aan de normen'.
Ook zijn er in onze wijk niet de gebruikelijke verkeersluwe voorzieningen aangebracht die horen bij wegen met een snelheid begrenzing van 30 km/uur respectievelijk de woonerven van 15 km/uur. En dat is al meer dan 12 jaar zo. Hoe komt dat? Wel de wijk Vroondaal is nog steeds in aanbouw en als er weer eens een straat/woonerf kan worden opgeleverd, is de ontwikkelaar aan zet.
Bij bestemmingsplan wijziging in 2014 is de bebouwingsdichtheid vergroot van 950 naar 2149 woningen, terwijl de infrastructuur niet is aangepast. Dit is voor mij een belangrijke reden dat ik mij kandidaat heb gesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen (Lijst 16 nummer 2). Ik wil mij inzetten voor een leefbare omgeving in alle wijken met respect voor haar bewoners en luisterend naar de specifieke behoeften van de wijk."
Elly Romanesko lijst 16