De overwinning wordt gevierd met het publiek
De overwinning wordt gevierd met het publiek (Foto: HMA-fotografie)

Die Haghe blijft Argon de baas

Na Eunice kwam Argon naar Ockenburgh, maar ook die richtte geen schade aan. Die Haghe drukte vooral in de tweede helft de nummer drie op de ranglijst met de neus op de feiten en stapte als terechte winnaar van het veld.

Tekst: Wim van de Graaf

Al in de eerste minuut moest Argon een uitvaller noteren toen Yannick van Doorn op het achterhoofd kopte van Sami Aoulad Said. Beide spelers gingen groggy naar de grond maar Said kon de wedstrijd hervatten. Het technisch sterke Argon werd in de opbouw telkens dwarsgezeten door een voor iedere meter vechtend Die Haghe, dat in de veertiende minuut als eerste een grote kans kreeg, maar het schot van Sami Aoulad Said ging net naast het doel van de sterk keepende Argon-doelman. Pas na krap een half uur spelen was er een gevaarlijk schot op het doel van doelman Bas Drost, maar dit vloog hard over. Zo hield Die Haghe de ploeg uit Mijdrecht ver van het eigen doel en werd het steeds sterker. In de 44e minuut brak Chico Mulder door de verdediging van de blauwhemden en gaf de bal goed af op Sander de Jong. Zijn inzet werd ternauwernood tot een hoekschop verwerkt. In rust werd Sami Aoulad Said toch vervangen door Phiras Chehoudi. Chehoudi probeerde gelijk zijn stempel op de wedstrijd te drukken. In de 52e minuut stoomde hij op het Argon-doel af, maar zijn schot werd door de doelman knap gestopt. Die Haghe bleef de bovenliggende partij. Zo ook in de 57e minuut toen er na een goed lopende aanval een scrimmage in het Argon-strafschopgebied ontstond, waarbij Jesse Bakker de bal probeerde in te schieten. Zijn schot kwam via via bij de vrijstaande Noah Abdi, die de bal hard en zuiver binnenschoot: 1-0. In de hierop volgende periode kreeg Die Haghe steeds meer ruimte. De ene na de andere aanval golfde op het Argon-doel af, maar Die Haghe wist niet de verdiende 2-0 te maken. Argon zette daarom na wat wissels en omzettingen nog maar eens aan, waardoor er voor Die Haghe meer ruimte vrijkwam. Phiras Chehoudi's inzet in de 76e minuut werd met de voet gekeerd door de Mijdrechtse goalie. In de 83e minuut was daar dan de gevreesde snelle uitval van Argon, maar Erik Lever greep gedecideerd in. In de slotminuut minuut werd de hardwerkende Roy van der Ven gewisseld voor Gino Mulder, maar in de stand kwam geen verandering meer en kon de uitblinkende scheidsrechter Franklin Berg voor het einde van de wedstrijd fluiten en won Die Haghe voor het eerst in dit seizoen een competitiewedstrijd en voegde het drie broodnodige punten toe in de strijd om lijfsbehoud in de eerste klasse. De volgende tegenstander is Monnickendam, dat met 2-1 van mede laagvlieger AFC verloor. Na afloop droegen de spelers de overwinning op Argon op aan de zwaar zieke teammanager en clubicoon Kees de Groot die trots op ‘zijn' mannen is.