Wie weet vormen deze toekomstige brugklasser ook een keer de beste achtervolgingsploeg van Nederland.
Wie weet vormen deze toekomstige brugklasser ook een keer de beste achtervolgingsploeg van Nederland. (Foto: Segbroek College)

Schaatsclinic Segbroek groot succes

Elf toekomstige brugklassers meldden zich afgelopen zondag bij de balie van de Uithof om aan een gratis schaatsclinic mee te doen.
Ze hadden zich hiervoor aangemeld op de open dagen van het Segbroek College. Onder leiding van de schaatstrainers Renze Mooijbroek en Jan Pieter Tensen en de leerlingen Floor en Trijntje maakten ze op speelse wijze kennis met allerlei trainingsvormen van het schaatsen zoals diepzitten, je been zijwaarts afzetten, de valbeweging. In slalom reden ze langs de pilonnen en ook de befaamde olifantsoren werden uitgevoerd. Uiteraard werd ook aandacht aan het remmen en starten besteed. De deelnemers startten onwennig, maar na verloop van tijd ging het schaatsen steeds beter. De geslaagde schaatsclinic eindigde met een aantal rondjes achter elkaar rijden op de kleine baan en de bekende fotosessie.

De school hoopt dat ze in september lid worden van de befaamde Segbroekschaatsploeg. Het Segbroek College is de enige school in Den Haag die op professionele wijze schaatsles geeft aan leerlingen na schooltijd. En dat werpt zijn vruchten af. Het Segbroek College is al vier jaar lang de beste schaatsschool van Nederland op het gebied van de ploegachtervolgingswedstrijden. Wie weet maken de deelnemers over een paar jaar ook deel uit van één van de succesvolle Segbroek-schaatsploegen. De eerste slagen op het ijs zijn al gezet!