Nieuwe straatnamen in Vroondaal

Door de nieuwbouw in Vroondaal Noord en Vroondaal Zuid zijn nieuwe straatnamen nodig. Het straatnaamthema in Vroondaal Noord is graven en gravinnen. Met de straatnamen Elisabeth van Brunswijklaan, Dirk van den Walelaan, Isabelle van Portugallaan en Keizer Maximiliaanlaan wordt daar goed op aangesloten. Het straatnaamthema in Vroondaal Zuid is Nobelprijswinnaars in de literatuur. Daar komen de nieuwe straatnamen Pearl Bucklaan en Albert 

Camuslaan. "Vroondaal is volop in ontwikkeling. Met deze straatnamen kiezen we bewust voor een evenwichtige balans tussen namen van mannen en vrouwen," licht wethouder Hilbert Bredemeijer (Buitenruimte, Loosduinen), tevens stadsdeelwethouder Loosduinen, toe.

Hond vergiftigd in Meer en Bos

Politie Loosduinen waarschuwt op haar facebookpagina hondeneigenaren die hun viervoeter uitlaten in Meer en Bos. In Meer en Bos zijn namelijk sponsen en korrels gevonden. Als honden hiervan eten kan dit voor de dieren dodelijk zijn. Dinsdag 15 februari kwam bij bureau Loosduinen een melding binnen dat een viervoeter daadwerkelijk vergiftigd zou zijn. De politie doet een oproep aan de baasjes om tijdens hun wandeling door, of rondom het bos aan de Laan van Meerdervoort extra alert te zijn. Het advies luidt: houd de hond aangelijnd en let goed op dat hij niets eet. Wie in deze zaak tips heeft voor de politie of iets verdachts ziet, kan bellen naar tel. 0900-8844.