Van links naar rechts: wethouder Robert van Asten (Cultuur), regiodirecteur Helga Cuijpers van ProRail en raadslid Peter Bos van Haagse Stadspartij.
Van links naar rechts: wethouder Robert van Asten (Cultuur), regiodirecteur Helga Cuijpers van ProRail en raadslid Peter Bos van Haagse Stadspartij. ((Foto: Henriëtte Guest))

Spoorviaduct Trekvliet wordt gemeentelijk monument

Algemeen

Het spoorviaduct over de Trekvliet in Den Haag wordt een gemeentelijk monument. Dit heeft het college van b en w besloten na onderzoek van de afdeling Monumentenzorg en Welstand van de gemeente. De afdeling oordeelde dat de cultuurhistorische waarde van het viaduct dat in de 19e eeuw is gebouwd, groot is. Ook zit de monumentenstatus verkeersplannen niet in de weg.

Het onderzoek van de afdeling Monumentenzorg en Welstand volgde op een voorstel van raadslid Peter Bos van de Haagse Stadspartij uit 2019 waarmee de gemeenteraad unaniem instemde.

De cultuurhistorische kwaliteit van het viaduct in neorenaissancestijl is te vergelijken met die van het station Hollands Spoor en de 2e gemeentelijke gasfabriek, allebei rijksmonumenten. Samen met het water van de Trekvliet vormt het viaduct een fraai geheel.

Fietsroute

Wethouder Robert van Asten van Cultuur is blij met de toewijzing. “Wat veel mensen niet weten is dat het viaduct onderdeel uitmaakt van een toekomstige belangrijke doorfietsroute tussen Den Haag en Pijnacker. Als fietser is het dan genieten om onderweg zo’n uniek bouwwerk tegen te komen”, stelt hij.

Mobiliteit

Volgens regiodirecteur Helga Cuijper van ProRail werkt de spoorwegbeheerder graag mee om mooie monumenten een belangrijke rol te geven in de samenleving. “Wel dient daarvoor te worden uitgezocht wat de impact hiervan op de mobiliteit van de toekomst is. Dat hebben we afgelopen tijd samen met de gemeente gedaan, waarna we gezamenlijk kunnen concluderen dat op korte termijn er geen impact is op het mobiliteitssysteem.”