Wim en Sandra Korff de Gidts samen met burgemeester Van Zanen bij de start van het jubileumjaar.
Wim en Sandra Korff de Gidts samen met burgemeester Van Zanen bij de start van het jubileumjaar. (Foto: Frank van der Burg)

100 jaar Korff de Gidts Makelaardij

Het Haagse familiebedrijf Korff de Gidts Makelaardij, gevestigd aan de Van Boetzelaerlaan, viert dit jaar een bijzondere mijlpaal: het bedrijf bestaat 100 jaar. Burgemeester Van Zanen gaf met een eerste draai aan het 'Rad van Fortuin’ het startsein voor het jubileumjaar. 

In 1922 startte Philip Korff de Gidts als eenmanszaak vanuit zijn woonhuis in het Bezuidenhout. Na het vergissingsbombardement op 3 maart 1945 waarbij ook het het woonhuis van Korff de Gidts werd vernield, werd het kantoor voortgezet aan de Regentesselaan. Samen met zijn zoon, Wim senior, werkte hij hard aan de wederopbouw van het makelaarskantoor. Vanwege uitbreiding verhuisde het kantoor in 1964 naar de Van Boetzelaerlaan 1. Inmiddels staat de kleinzoon van de oprichter als derde generatie al ruim 33 jaar aan het roer. Wim Korff de Gidts runt het kantoor samen met zijn vrouw Sandra en zes medewerkers.
Korff de Gidts wil het jubileumjaar samen met inwoners van Den Haag, klanten en relaties vieren. "Wij hebben het hele jaar diverse acties en activiteiten op de planning staan. Denk hierbij aan ludieke winacties en leuke geschenken. Ook hebben we contact met het Straat Consulaat om iets goeds te doen voor de daklozen in Den Haag. Het ‘Rad van Fortuin' is een maandelijks terugkerend spelelement. Iedereen die in de betreffende maand een afspraak met ons heeft gemaakt, maakt kans op een prijs van mede-ondernemers uit het Statenkwartier en omgeving,” vertelt Wim.
Als eerste doet Korff de Gidts een oproep aan alle inwoners in Den Haag die op huisnummer 100 wonen. Zij kunnen zich melden bij Korff de Gidts: voor hen ligt er namelijk een heerlijk chocoladetablet klaar, speciaal voor het jubileumjaar gemaakt door Banketbakkerij Plasman. Meer informatie via:www.korffdegidts.nl