Afbeelding
(Foto: privéfoto)

Snel politiek-motto-nieuws…

Het is bijna niet meer te volgen. Het nieuws vliegt je om de oren. Ik weet niet of het ligt aan verkiezingstijd, waarin iedereen ineens uitspraken doet onder het motto: “Maak van je hart geen moordkuil”, of moeten mensen op lijsten zich profileren. Profileren, een mooi woord voor jezelf in de kijker spelen; je zelf neerzetten, maar de vraag is: ”Zijn de gedane uitspraken de jouwe en in het belang van de stadsdelen?"

Alle partijen zijn afgelopen week gescreend en vrijdag 4 februari is de definitieve kieslijst vastgesteld. Hoeveel partijen we nu weer hebben; het is niet meer bij te houden en het uitklap-stemformulier past niet eens meer op het tafeltje.

Het valt tevens op dat veel kandidaten niet eens in Den Haag wonen. Als ze gekozen worden, moeten ze de intentie hebben om naar Den Haag te verhuizen. Van sommigen vraag je je af, of ze dat wel willen, maar ondanks dit alles: “Maak gebruik van je stemrecht; het is een verworven recht, waarvoor gevochten is!”

Ga stemmen maar kies wijs, is mijn motto. Ik weet dat dit lastig is, zeker door het snelle nieuws dat elkaar opvolgt. Nog sneller dan we het fatsoenlijk kunnen lezen, laat staan tot ons kunnen nemen. Als ik mij alleen bepaal tot ons mooie stadsdeel, dan heb ik hier een paar snelle nieuwtjes. Het nieuws op zich kan ok zijn, maar de vérstrekkende gevolgen kunnen zeer vervelend zijn. Plotseling wil men een speelautomatenhal vestigen in een dichtbevolkt gebied. Het motto: “Niet wokken en ook niet gokken”, is geen gekke. Ik heb deze gepikt heb, maar het betekent wel veel. Raadpleeg nu eerst eens de bewoners, de potentiele kiezers voor 16 maart!

Wat te denken van het idee om wietshops mogelijk te vestigen op bedrijventerreinen. Retail is geen bedrijf en de shop trekt alleen maar ‘shit’ aan, naast de verkoop. Spreek de mensen uit bijvoorbeeld de Weimarstraat maar eens; zij kunnen het weten en hun motto is: “Liever vandaag de shit opruimen dan morgen!"

Bouwen, bouwen, bouwen; natuurlijk iedereen begrijpt dit. Er moet vervangen worden, gemoderniseerd worden en soms gesloopt worden voor nieuwbouw, maar ook hierbij is het motto: “Bouw, maar bouwen moet wel nuttig, betaalbaar en noodzakelijk zijn!" Ook hierbij geldt opnieuw dat de bewoners geraadpleegd moeten worden.

Al dit snelle nieuws, daar struikelen de politieke partijen over en men probeert elkaar vliegen af te vangen met nog grotere krantenkoppen en statements. Trap er niet in en denk aan het motto: "Belofte maakt schuld, maar wat is hier in het verleden van terecht gekomen”?

Den Haag staat al in de schuld en wie draait daarvoor op; u en ik, wij als bewoners en samen maken we toch de stad, was het motto! Wie maakt nu eigenlijk de dienst uit?