Jeanette Scheffer zingt over de liefde.
Jeanette Scheffer zingt over de liefde. (Foto: Villa Ockenburgh )

Talkshow, muziekmiddag en lezing

In Villa Ockenburgh en in de naastgelegen Kas zijn op zondag 13 februari weer allerlei activiteiten. Zo gaat de talkshow Vijf voor Twaalf op zondag 13 februari, na enkele onderbrekingen, weer van start in de villa. Vanaf 11.55 uur besteedt neppastoor Johannes de Sloper ‘gewijde’ aandacht aan de profane Valentijnsdagviering en toont fotograaf Jaap Kamftraat foto’s van bloemen, planten en dieren in Ockenburgh. De talkshow duurt tot 13.30 uur, de toegang is gratis. 

Lezing rechercheur

In Den Haag werden in 1979 en 1980 drie jonge meisjes vermoord. Met scherpzinnig speurwerk en een beetje geluk kwam rechercheur Hans Smit erachter dat 'inbreker' Koos Hertogs een seriemoordenaar was. Hij had een martelkamer aan het Westeinde. De inmiddels gepensioneerde Hans Smit houdt op zondag 13 februari in Villa Ockenburgh een lezing over deze zaak. Hij legt uit hoe een enkel telefoontje van een buurtbewoner leidde tot de oplossing van deze zaak. Ook gaat hij in op het feit dat Hertogs beschermd werd door de Haagse rechter Stolk, zoals later uit onderzoek van Peter R. de Vries bleek. Tijd: 14.00 – 15.30 uur, toegangsprijs  €5,- inclusief koffie. 

Ook is weer gestart met muziek in de Kas op zondagmiddag. De toegang is altijd gratis. Op 13 februari speelt de band Blue Interlude. Deze band is een bekende verschijning op de jazzpodia en daarbuiten. De band was een tijd behoorlijk aangeslagen door het overlijden van de pianist Hans Matzinger eerder dit jaar, maar heeft zich inmiddels herpakt. Blue Interlude heeft een vernieuwde, maar nog steeds zeer herkenbare, sound gevonden. Het toetreden van Kees Broekhof (tenor sax) draagt daar toe bij.  De band speelt swingstukken en mooie ballads uit de jaren 30 - 40. Tijd: 16.00 - 18.00 uur.  Toegang gratis, reserveren niet nodig.

Kijk voor het volledige programma op www.villaockenburgh.nl/agenda