Die Haghe scoort tegen HVC'10
Die Haghe scoort tegen HVC'10 (Foto: HMA-Fotografie.jouwweb.nl )

Tweede oefenzege op rij voor Die Haghe

Wat Die Haghe in de competitie nog niet gelukt was, lukte interim-trainer Wim de Jong in twee achtereenvolgende oefenwedstrijden wel: winnen. Na de 4-0 zege op Berkel vorige week werd op Ockenburgh nu ook HVC'10 verslagen.

Door Cees van der Pol

Beide ploegen konden niet over hun sterkste formatie beschikken. Door een groot aantal coronabesmettingen bij Die Haghe moest de wedstrijd tussen de reserveteams zelfs worden gecanceld. Ook de eerste elftallen kampten met vrij veel afwezigen. Bij de gasten uit Hoek van Holland waren dat onder meer Jorno Reurink, Michael van den Bos, Glenn Boon, Badr ben Mohammed. Daar tegenover stond dat de langdurige afwezige Kyrill Slutskyy weer 45 minuten kon spelen. Wim de Jong moest zelfs de zieke keeper Bas Drost onder lat zetten. Hoewel hij niet fit was, maakte hij toch een aantal goede kansen voor HVC'10 onschadelijk. "Ik had gewoon niemand anders”, zei Wim de Jong die in de rust Drost uit zijn lijden verloste. Na de thee stond keeperstrainer Arno van der Hoeven onder lat. "Ik heb jaren niet gekeept.”
Dave Kram en Mitchell Bouwhuis kregen de beste mogelijkheden, maar steeds bleef Drost soms met hulp van zijn defensie (Jesse Bakker) overeind. Die Haghe kreeg in de eerste helft één enorme kans die door aanvoerder Sander de Jong op de rand van het strafschopgebied over en naast werd geschoten.
Vlak voor rust kopte HVC'10-spits Sil van Ooijen op de lat na een gave voorzet van Dave Kram en even later knalde Bas Drost de bal tegen dezelfde spits aan, nadat die weer was doorgebroken.
Direct na rust brak bij HVC'10 meteen Bouwhuis door, maar de invaller-keeper hield hem van scoren af. Die Haghe werd sterker, maar kwam niet tot scoren.
In de 62e minuut werd een vrije trap door de niet gedekte Erik Lever binnen gekopt: 1-0. Die Haghe kreeg in die fase veel meer vat op het Hoekse spel. Tien minuten later besliste de op links geheel vrijgespeelde Sami Aloulad Said op aangeven van Roy van der Ven met een droge knal in de korte hoek de wedstrijd: 2-0. Daarna werden door Die Haghe nog enkele opgelegde kansen gemist.
In alle wedstrijden dit seizoen had HVC'10 alleen tegen UVS niet gescoord en ook deze keer werd er nog een doelpunt gemaakt. Op rechts liep Dave Kram in de slotfase iedereen eruit en zijn snoeiharde knal stuitte via de onderkant van de lat terug. Mitchell Bouwhuis knalde hard binnen: 2-1. Op zo'n moment denkt een ploeg die onderaan staat vaak dat het onheil weer voor de deur staat. Zover liet Die Haghe het niet komen. De withemden vierden de winst als het bereiken van een periodetitel.

Volgende week staat de inhaalwedstrijd tegen ZOB op het programma en dan kan het pad naar omhoog misschien worden gevonden.