21 partijen op Haags stembiljet

In Den Haag doen 21 partijen mee aan de komende gemeenteraadsverkiezingen. Op de lijsten staan in totaal 495 kandidaten. Aan de vorige gemeenteraadsverkiezingen in Den Haag deden twintig partijen mee met 546 kandidaten. Er doen dit jaar negen partijen mee die nu niet in de gemeenteraad vertegenwoordigd zijn. Nieuwkomers zijn: Forum voor Democratie met als lijsttrekker kamerlid Gideon van Meijeren, Denk met lijsttrekker Nur Icar. Icar is nu fractievertegenwoordiger bij de Islam Democraten. De gemeenteraadsverkiezingen zijn op 16 maart, maar op de twee dagen ervoor zijn ook al enkele stembureaus open.

Ilse de Lange en De Dijk in Zuiderpark

Onder de noemer 'Zuiderpark Live' organiseren concertorganisator Greenhouse Talent en stichting Zuiderparktheater deze zomer opnieuw een reeks evenementen in het openluchttheater Zuiderparktheater in Den Haag. Onder andere Ilse de Lange en de band De Dijk treden op in het openluchttheater. Op vrijdag 6 mei trapt de Edwin Evers Band de reeks af.

Het programma van de komende editie is veelzijdig. Het bestaat grotendeels bestaat uit avondvullend concerten van onder andere The Waterboys, De Dijk, Edwin Evers Band en Ilse DeLange. Aan de liefhebbers van tributes is ook gedacht met shows van onder andere Pink Project en de Rootsriders (bekend van The Tribue - Battle of the Bands). Uiteraard zijn er ook weer middagshows voor het hele gezin van onder andere Juf Roos, Bing en Ernst & Bobbie.

De komende tijd wordt het programma van Zuiderpark Live nog verder uitgebreid met nieuwe namen. De kaartverkoop gaat via www.zuiderparklive.nl. Op deze website staat ook meer informatie.