Sporthal de Bloemen was zaterdag omgetoverd tot Theater de Bloemen.
Sporthal de Bloemen was zaterdag omgetoverd tot Theater de Bloemen. (Foto: Persbureau Westendorp, Albert van Hove)

Sporthal werd theater met Kids in Concert

Cultuur

CASTRICUM – Een perfecte organisatie zorgde zaterdag voor een vlekkeloos verlopen Kids in Concert in een Sporthal die was omgetoverd tot een heus theater met een te gekke band, professionele dirigent en ook nog bijna vijfhonderd jongeren van basisscholen en brugklassers uit Castricum, Limmen en Akersloot. In de zaal werden twee voorstellingen gegeven voor ruim twaalfhonderd toeschouwers, waaronder ouders, grootouders en veel andere belangstellenden uit bovengenoemde plaatsen. Deze bezoekers zorgden voor een opbrengst van meer dan € 13.000 voor de Cystic Fibrosis Stichting.

door onze verslaggever Bert Westendorp

Gedachte achter dit Kids in Concert was de Cystic Fibrosis, oftewel taaislijmziekte. Bedenker Herman Sterken kwam met dit idee vanuit Engeland en praktijkvoorbeelden vanuit de achterban. Vele sponsoren zorgden voor de kosten, zodat de kaartverkoop ten goede kwam aan bovenstaand doel. Herman verzamelde wat geïnterneerden om zich heen om het nu gehouden concert te organiseren.

Twee jaar gingen verloren vanwege covid, maar zaterdag 18 juni was het voor ruim twaalfhonderd toeschouwers, verdeeld over twee voorstellingen, genieten. Het was een uitermate succesvol optreden. Zo werd meteen duidelijk dat Sporthal de Bloemen ook in Theater de Bloemen kan worden omgetoverd.