Sophie Denneman poseert op de balk. Ze eindigt als 9e in de finale.
Sophie Denneman poseert op de balk. Ze eindigt als 9e in de finale. (Foto: Liesbeth Oonk)
Wedstrijdverslag

DOS Castricum in finale tijdens regiokampioenschappen turnen

Sport

REGIO - In Sportpark Sloten werd zaterdag 18 juni de regiokampioenschappen turnen gehouden. Iris Spil, Tessa Schermer en Sophie Denneman van DOS Castricum hebben het in de voorwedstrijden zo goed gedaan, dat zij de finale mochten turnen.

verslaggever Liesbeth Oonk

De wedstrijddag begon met Iris Spil. Zij kwam uit in niveau 5 en startte de finale op de sprong. Twee mooie sprongen lieten meteen zien dat zij hier terecht staat. Door naar de brug liet ze ook daar zien wat ze kan. De balk ging, op één val na, goed en de vloeroefening was zo goed als perfect! Een 11e plaats voor haar in deze spannende finale met sterk deelnemersveld!

In de derde wedstrijd was Tessa Schermer aan de beurt. Zij startte op de brug en ook al was het niet haar lievelingstoestel, ze liet een knappe oefening zien. Door naar de balk had ze helaas een val bij de radslag, maar ze turnde door. Het volgende onderdeel was vloer. Daar haalde zij haar hoogste cijfer, een 11.45. Tot slot was sprong aan de beurt, wel haar lievelingstoestel. Hier behaalde zij een knappe 11.3. Al met al heeft Tessa een knappe 14e plek binnengesleept.

In de laatste wedstrijd mocht Sophie Denneman haar kunsten laten zien. Haar wedstrijd begon eveneens op brug. Het inturnen zag er soepel uit en zij haalde met haar oefening dan ook een mooi cijfer. Daarna ging zij naar balk en liet een mooie oefening zien, zonder val! Vloer was haar beste onderdeel en dat werd beloond met een 11.70. Het laatste toestel was sprong en hier eindigde zij met een 10.90. Sophie eindigde als 9e.

DOS is zeer trots op haar turnsters en kijkt uit naar het nieuwe seizoen!

Kom ook trainen bij DOS Castricum

Is uw kind of bent uzelf ook geïnteresseerd in lekker bewegen bij een leuke club, kijk dan eens op de website van DOS Castricum. DOS Castricum verzorgt lessen in turnen, trampolinespringen en dans. Ook voor volwassenen. Kom een keer een proefles meetrainen en/of word lid voor het nieuwe seizoen.