Mo wil andere sporters motiveren.
Mo wil andere sporters motiveren. (Foto: Aart Tóth)

Topsporter Mo Maso motiveert sporters bij Triatlon Castricum

CASTRICUM - Na zijn topsportcarrière richt Mo Maso zich op coaching. Mo wil graag iets teruggeven aan de sport, én aan Castricum. 'Ik ben de Castricumse gemeenschap dankbaar, omdat zij hebben geholpen mijn Olympische droom waar te maken."

Vervolg van de voorpagina

Door: Loen van Gulick

Triatlon tips

Twee keer per week geeft Mo les aan een groep deelnemers van de komende Full of Life Triatlon; één zwemles en één looptraining. “Ik geef tips, techniektraining en ik help met trainingsschema’s. Het niveau maakt niet uit. Je hoeft echt niet de snelste te zijn! Stel jezelf een doel, dat past bij jouw niveau en conditie, dát is de bedoeling van sport. Houd dat ook in gedachten op de wedstrijddag. Een praktische tip: de drie dagen voor de race moet je genoeg koolhydraten eten. Zoals rijst, aardappelen en pasta. Op de dag zelf neem je een goed ontbijt met havermout, yoghurt en fruit. Dat doe je drie uur van te voren. Daarna drink je tot aan de race water en isotonische sportdrank. Dan: houd je aan je plan en doe waar je voor getraind hebt.” 

Sporten is winnen. Je wint conditie, gezondheid en gezelligheid. Verliezen doe je nooit

Het lijkt Mo fantastisch als er volgend jaar misschien een kinderonderdeel toegevoegd kan worden aan Triatlon Castricum. Hij zou de kinderen er dan graag op willen voorbereiden. Daarom volgt hij op dit moment ook een opleiding tot zweminstructeur voor diploma A, B en C. Ook heeft hij de mogelijkheid aangeboden gekregen een opleiding tot looptrainingen bij Atletiek Vereniging Castricum te volgen en hij hoopt zich aan te kunnen sluiten bij het trainersteam als looptrainer. Tot die tijd geeft hij graag individuele sportcoaching. Wie interesse heeft, kan hem mailen via mohamad.maso93@gmail.com

Mo deed in 2017 ook mee in Castricum.
Tussen Vincent Meurs en Patrick Kingma, die het sporten in Nederland mogelijk hebben gemaakt voor Mo.
Mo tijdens de Olympische Spelen in Tokyo.