Monique Lansdorp gaat in muzikaal gesprek
Monique Lansdorp gaat in muzikaal gesprek (Foto: Aangeleverd)

Monique brengt rozen uit het hof van Eden

Cultuur

CASTRICUM - Violiste en musicologe Monique Lansdorp staat zondag 22 mei al strijkend op het podium in Castricum. Onder de titel ‘Rozen uit het hof van Eden’ brengt violiste Monique Lansdorp een nieuw programma, samen met de veelzijdige Jiddische zangeres Rolinha Kross en de Arabische luitvirtuoos aytham Safia. 

Nadat het trio twee seizoenen toerde met het verhalenprogramma ‘Alhambra revisited’, gaan de musici nu in muzikaal gesprek over bekende en minder bekende stukken uit de Mediterraan-Oriëntaalse tradities en hun roots in de Oost-Europese muziek, die voor hen speciale betekenis en aantrekking hebben.

Samenwerking

Lansdorp specialiseerde zich tijdens haar klassieke studie in de wereldmuziek van Oost-Europa. Als uitvoerend musicus geeft zij regelmatig concerten met uiteenlopende programma’s in stijlen als Klezmer, Balkan, Roma en Jazz-Pop. Zij speelde met een keur van musici, waaronder Raymond van het Groenewoud, Boudewijn de Groot, Doe Maar en Freek de Jong. Ook blijft ze uitkijken naar nieuwe ontmoetingen. 

Roots

Als docent heeft ze vele violisten en ensembles reeds de weg gewezen naar de uitvoeringspraktijk van wereldmuziek met lessen in arrangeren, improviseren, specifieke versieringstechnieken en stijlverdieping. Na 20 jaar actief te zijn geweest in de popmuziek is Monique de laatste jaren weer terug bij haar traditionele ‘roots’ van de balkanmuziek. Ze geeft nog steeds graag les. Monique: “Het blijft inspirerend en belangrijk om de kennis en de speelkunst van al deze aanstekelijke wereldmuziek over te dragen, en zéker aan de volgende generatie!”

Tickets en meer informatie vind je op de website van Geesterhage