Het bleef voor FC Castricum bij enkele kansen
Het bleef voor FC Castricum bij enkele kansen (Foto: Sandy Klaver)

Winst FC Castricum ingepikt door Stormvogels

CASTRICUM - Het is FC Castricum afgelopen zaterdag niet gelukt om van IJVV Stormvogels te winnen. Het team verloor nipt met 0-1.

Door Joop Bakker

De in grote getalen toegestroomde toeschouwers kreeg deze middag een aantrekkelijke wedstrijd voorgeschoteld. De verrassing van vandaag in de opstelling was toch wel het centrale duo Stijn Peijs en Menno Buijnsters, dit kwam mede door de vele geblesseerde bij FC Castricum en dit deden ze niet onverdienstelijk.

De Stormvogels probeerden de FC Castricumse achterhoede met veel lopende en snelle diepteballen in de problemen te brengen, maar tot grote kansen leidde dit niet in de 1ste helft. Er waren voor beiden teams enkele kansjes maar tot scoren kwam het niet. In de tweede helft was FC Castricums linksback Ward Haak geblesseerd achtergebleven in de kleedkamer en nog geen vijf minuten in de tweede helft moest ook de rechtsback Jeroen Bakker het veld geblesseerd verlaten.

Het is de 57ste minuut wanneer er een aanval over rechts komt van Stormvogels. Brain Ezeoke brengt de bal voor het doel en Mats Berghuis kopt hem prima in, 0-1. Een klein kwartier later is het Jose Leone van Stormvogels die 1-op-1 komt te staan met Lars Beukers. Deze weet zijn schot te pareren. Vervolgens is het Wouter Bruins van FC Castricum die een minuut later zijn mooi geplaatste schot in de uiterste rechterhoek er net uit ziet worden getikt door Bas Veen.

Met 90 minuten op de klok krijgt FC Castricum nog een geweldige kans om het scorebord op 1-1 te zetten. Nick van Velsen wordt scherp aangespeeld en gaat alleen op de keeper af, zijn schot wordt net aangeraakt met de vingertoppen van de goed keepende keeper van Stormvogels en al tippend gaat de bal net langs de buitenkant paal.