Het bankje in ere hersteld.
Het bankje in ere hersteld. (Foto: Judith Lang)

Bankje terug op Balatonfüredplein

CASTRICUM - Vanaf januari werd het Hongaarse vriendschapsbankje gemist op het Balatonfüredplein. Vanwege renovatie was het even weg uit het centrum. Het Hongaarse vriendschapsbandje is door Kunstenares Judith Lang gemaakt, samen met inwoners van Castricum. 

Bank kreeg onderhoudsbeurt

Judith Lang is  zelf half Hongaars en zag dat het vorige bankje kapot was. Toen heeft ze bij de gemeente voorgesteld om een nieuw bankje te maken voor het Balatonfüredplein. Haar kleurrijke bankje staat fleurig in het centrum. Maar doordat er vocht onder het mozaïek was gekomen, was het bankje kapotgegaan. In januari werd de bank daarom voor renovatie naar een loods van gemeente Castricum gebracht. Judith had wel wat pech tijdens de renovatie en raakte door een ongeluk geblesseerd. Dit vertraagde het project, maar gelukkig kreeg Judith hulp van Marit. De laatste steentjes zijn inmiddels gelegd en maandag is het bankje teruggeplaatst. 

Hekken weg

Rondom het bankje krijgt ook het plein een nieuwe uitstraling. De hekken gaan weg en er komen betonnen ballen voor in de plaats, met Hongaarse bloemen die passen bij het bankje. De ballen worden gemaakt bij Welzijn Castricum.