Dijkgraaf Luc Kohsiek zoekt bestuurders die goed kunnen inspelen op problemen met wateroverlast.
Dijkgraaf Luc Kohsiek zoekt bestuurders die goed kunnen inspelen op problemen met wateroverlast. (Foto: HHNK)

Dijkgraaf zoekt waterschapsbestuurders

REGIO - Het lijkt nog ver weg, maar op 15 maart 2023 gaat Nederland weer stemmen voor de waterschapsverkiezingen. Om duidelijk te maken wat een waterschapsbestuurder doet organiseert HHNK informatieavonden. 

Beslis mee over de toekomst

Middels deze avonden kan iedereen ontdekken wat de functie inhoudt en hoe men een belangrijke bijdrage kan leveren als bestuurder in de keuzes die gemaakt moeten worden. Vanaf nu is het mogelijk om je kandidaat te stellen voor deze verkiezingen en zo actief bij te dragen aan veilig, schoon en voldoende water.

Wonen onder zeeniveau

Het hoogheemraadschap maakt veilig wonen, werken en recreƫren onder zeeniveau mogelijk in dienst van de samenleving. Maar het klimaat verandert, de zeespiegel stijgt en de bodem daalt. Voor Hollands Noorderkwartier kan dit grote gevolgen hebben. Hoe gaan we in de toekomst om met het waterbeheer in ons gebied? En hoe nemen we daarin zaken als duurzaamheid, energie en onze omgeving in mee?


Dijkgraaf Luc Kohsiek: ''In de afgelopen 4 jaar zagen we droge zomers met weinig neerslag. Tegelijk maakten we vorig jaar juni nog mee dat er meer dan 100 mm neerslag viel in korte tijd met wateroverlast tot gevolg. Beide fenomenen zullen vaker voorkomen in de toekomst. Willen we het hier leefbaar houden, dan moeten we voor de volgende generatie maatregelen nemen en dat vraagt ook wat van alle inwoners, bedrijven en overheden. Als bestuurder beslist u mee over het strategische beleid en de financiƫle kaders voor deze vraagstukken. Een verantwoordelijke en uitdagende taak.''

Wie actief wil worden of meer informatie behoeft, kan zich aanmelden voor de informatieavond voor nieuwe bestuurders. Op 7 juni in Zaandam, 20 juni digitaal, en 21 juni in Hoorn. Aanmelden kan via www.hhnk.nl/verkiezingen.