Mee met de gratis kustbus.
Mee met de gratis kustbus. (Foto: Aart Tóth)

Vakantie, fietsen, kustbus en strand

CASTRICUM – Zomerse temperaturen, schoolvakanties en drang naar verkoeling. Allemaal dingen waar je, als je het goed ingepland hebt, in Castricum optimaal gebruik van kan maken. 

Hoge temperaturen, koele drank

Bij hoge temperaturen zorg je er natuurlijk voor, dat je genoeg koele drank tot je neemt. Vanwege de schoolvakanties ga je lekker richting strand, waar nog steeds te weinig plaatsen zijn om je fiets ordentelijk weg te zetten. Zonder te klagen fiets gedropt en richting strand voor verkoeling en smeren met zonnecrème. Lekker lunchen bij een strandpaviljoen en de zee in, waarbij je de aanwijzingen van de Reddingsbrigade nauwkeurig opvolgt, vanwege muien. Moe, maar voldaan aan het eind van de dag weer retour naar de tent, caravan, camper, zomerhuisje of gewoon naar huis.

Gratis kustbus

Datzelfde verhaal kan je doen zonder te veel lichamelijke inspanningen, waarbij je gebruikt maakt van de gratis kustbus om vanaf NS-station Castricum zowat op het strand te laten brengen. Geen gezeur met fietsenstallen, emmertjes en schepjes mee in de bus en aan het eind van de dag weer retour met dezelfde kustbus.

Voorheen werd de kustbus verzorgd door Connexxion, maar is deze zomer door personeelsgebrek niet haalbaar. Daarom hebben gemeente Castricum, strandpaviljoens, camping Bakkum en restaurant Johanna’s Hof de koppen bij elkaar gestoken om toch vervoer mogelijk te maken. Dat is dus de gratis kustbus geworden, die elke dag vanaf 11.00 uur vertrekt van NS-station Castricum richting strand. Vanaf het strand vertrekt de laatste bus om 19.00 uur. Tussen die tijden wordt geregeld gependeld, waardoor wachttijden minimaal zijn. Dit tot en met 28 augustus.

Nog steeds te weinig plaatsen zijn om je fiets ordentelijk weg te zetten.