Nostalgische muziektent op Kerkplein.
Nostalgische muziektent op Kerkplein. (Foto: Aart Tóth)

Mogelijkheden voor muziektent Kerkplein

CASTRICUM - In de plannen van het coalitieakkoord wordt het opwaarderen van het Dorpshart met regelmaat genoemd. Ook het Kerkplein met de middeleeuwse kerk en de terrassen van restaurants ’t Eethuijsje en Carter wordt daarin genoemd.

Beide restauranteigenaren hebben al plannen om het gebied een aantrekkelijker aanzien te geven. Al vanaf 2016 bestaan er ideeën het Kerkplein op te waarderen in het project 'Versterking Winkel- Verblijfsgebieden' in het Dorpshart. Daarbij de historische kerk meer voor het voetlicht te plaatsen en deel uit te laten maken van een wandelroute. Openbaar groen zou daarop worden aangepast. Het is sinds 2016 bij plannen gebleven.


Er is al volop aandacht voor het Dorpshart in het coalitieakkoord, maar iedereen zit natuurlijk te wachten op wezenlijke verbeteringen. Meteen komt daarbij de veelal besproken nostalgische muziektent ter sprake, die zelfs bij verkiezingsprogramma's in beeld kwam. Mooie kans om dit plan weer op te pakken, waarbij plaatselijke ondernemers bij de totstandkoming een grote rol kunnen spelen. Wat te denken van een Lionsclub of Rotary. Voorbeelden zijn in Nederland te vinden, met zelfs een gespecialiseerde architect op het gebied van muziektenten. Ook binnen de gemeente Castricum zijn genoeg specialisten met de nodige knowhow. Geen optredens? Dan mogelijk te gebruiken als terras voor 't Eethuijsje in combinatie met Carter; een uitdaging. Beide uitbaters hebben al laten weten dat wel te zien zitten.