Afbeelding
(Foto: )

Auticafé over autisme en het brein

CASTRICUM - Auticafé Kennemerland organiseert de thema avond: 'Autisme, het brein en de Nederlandse Hersenbank'. De sprekers van deze avond zijn Mignon de Goeij (bureaumanager bij de Nederlandse Hersenbank) en Anke Dijkstra (onderzoeker bij Amsterdam UMC).

Stichting Auticafé Kennemerland stelt zich tot doel om ouders, en andere mensen die te maken hebben met autisme, met elkaar in contact te brengen. Tijdens bijeenkomsten kunnen aanwezigen informatie en ervaringen rondom autisme met elkaar delen, elkaar adviseren en een luisterend oor bieden. De stichting wordt geleid door ouders van kinderen met autisme en/of ervaringsdeskundigen die direct of indirect met autisme te maken hebben.

Hersenbank

Het menselijke brein is één van de grootste wetenschappelijke puzzels. De Nederlandse Hersenbank (NHB) heeft als doel om bij te dragen aan het beter begrijpen van het brein en van de verschillende diagnoses die mensen kunnen hebben met betrekking tot het brein. Bijvoorbeeld de ziekte van Alzheimer of Parkinson, maar ook depressie of autisme. Dit doet de NHB door donoren te registreren die hun hersenen na hun overlijden willen doneren aan de wetenschap. Wanneer een donor overlijdt, voert de NHB een obductie uit waarbij de hersenen worden uitgenomen. Daarna gaat de donor weer terug naar zijn of haar nabestaanden, en bewaart de NHB de hersenen. De hersenen worden vervolgens uitgegeven aan wetenschappers die hier onderzoek mee doen.

Dinsdag 14 juni 20:00 uur tot 21:30 uur in OBS Juliana van Stolbergschool en via Zoom. Aanmelden via www.auticafe kennemerland.nl/agenda/



Afbeelding