Even lekker folklore dansen bij Waterland Welzijn.
Even lekker folklore dansen bij Waterland Welzijn. (Foto: Evert Ruis)

Bewegen op folkloremuziek FDP

PURMEREND - Op woensdag 15 juni is bij dagbesteding van Waterlandswelzijn in de Graanstraat een optreden verzorgt door de Folklore Dansgroep Purmerend. Een optreden overeengekomen op de Beursvloer van de Rabobank tussen Rodi Media, dagbesteding van Waterlandswelzijn en de Folklore Dansgroep Purmerend.

De aanwezigen werden ‘s morgens verrast met vrolijke muziek en dansen vanuit alle windstreken. Onder leiding van Jannie de Klerk werd een optreden verzorgd en kwam ook een aantal deelnemers van de dagbesteding op de vloer. Zij deden enthousiast mee. 

Voor alle aanwezigen was de ochtend een belevenis met een onverwacht einde die ze vast niet snel vergeten. Iedereen werd uitgenodigd voor een zitdans uit Hawaii. Deze konden zij vanaf hun plaats meebeleven en meedoen. Om naar Hawaii te komen moesten zij in hun kano de zee trotseren voor zij hun eindbestemming bereikten. De reis verliep onder grote hilariteit en resulteerde in een verzoek om herhaling.

De dansers van de Folklore Groep hebben het geweldig gevonden om volwassen en ouderen met een beperking een gezellige ochtend te bezorgen. Allemaal blije gezichten en dat is zoals dagbesteding dit ziet ‘een dag met een gouden randje'. De bijzonder geslaagde ochtend werd afgesloten met een gezamenlijke lunch. Voor meer informatie: https://www.folkloredans.nl en https://www.facebook.com/folkloredans