Alhussein Abdulrahman.
Alhussein Abdulrahman. (Foto: aangeleverd)

Twee zwarte bandhouders erbij

PURMEREND - Zaterdag 18 juni werden de landelijke dangraadexamens door de Taekwondo Bond Nederland gehouden. Deze examens worden tweemaal per jaar georganiseerd.

Het behalen van de eerste dangraad staat gelijk aan het behalen van de zwarte band. Vanuit Taekwondo Center Purmerend (TCP) deden Tony Ng en Alhussein Abdulrahman examen voor hun zwarte band. Beiden slaagden glansrijk waardoor het aantal zwarte bandhouders bij TCP wederom is uitgebreid. Het track-record van TCP is overigens zeer goed te noemen. Bij elk zwarte bandexamen slaagt over het algemeen zo’n 50% van de kandidaten. TCP-kandidaten zitten nagenoeg altijd bij de geslaagden.

Opgemerkt moet worden dat Tony officieel de eerste poomgraad heeft behaald, gekenmerkt door een zwart-rode band. Echter, de examenoefeningen en -eisen voor dangraad en poomgraad zijn dezelfde en zodra hij 15 jaar oud is (over een halfjaar), dan wordt die zwart-rode band automatisch een zwarte band.

TCP timmert goed aan de weg. Bijna wekelijks zijn er activiteiten waarbij de vereniging acte de présence geeft. Aankomende zaterdag doet een delegatie mee aan het vermaarde Open Windmills sparringtoernooi en zondag 26 juni verzorgt tweevoudig Olympiër Reshmie Oogink een stage in dojang (Koreaans voor trainingszaal) van TCP. Geïnteresseerden zijn welkom om te kijken.

Iedereen, die in taekwondo is geïnteresseerd, is altijd welkom om een bezoekje te brengen aan het Budo Center Waterland, Mercuriusweg 29, Purmerend. Voor meer informatie kun je bellen met Rob Onel: 0299-647735. 

Tony Ng.