Werken aan de Markerkmeerdijk.
Werken aan de Markerkmeerdijk. (Foto: Harry Schuitemaker)

Werken aan water, dat kan bij HHNK

Achthonderd enthousiaste waterschappers, van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK), werken dagelijks aan veilig, schoon en voldoende water. Dat doen we in Noord-Holland boven het Noordzeekanaal inclusief Texel. Door het beheer, onderhoud en het versterken van 1.400 km aan dijken en duinen maken we het mogelijk dat we hier met 1,2 miljoen mensen kunnen wonen. Dat is best bijzonder, want 90% ligt lager dan de zee! We versterken grote dijken zoals de Markermeerdijken tussen Hoorn en Amsterdam en ook kleinere polderdijken zoals die van de Purmer. Voor dit werk zijn regelmatig nieuwe collega's nodig, variërend van projectleiders tot omgevingsmanagers.

Naast het beheren van dijken zorgen we voor voldoende water. Met honderden gemalen zorgen we voor het juiste waterpeil in de sloten en vaarten. Als het veel regent, pompen we het overtollige water weg en als het lang droog is, laten we het water uit het IJssel- en Markermeer de sloten instromen. Omdat we als gevolg van klimaatverandering te maken hebben met drogere zomers en extreme regenbuien, leggen we waterbergingen aan die zorgen voor de opslag van water. In natte periodes kunnen we dit water kwijt, in droge kunnen we hieruit putten. Om dit werk te doen, werken we met deskundige en betrokken medewerkers. Regelmatige zoeken we nieuwe collega's voor functies als gebieds- of objectbeheerder of medewerker onderhoud.

Schoon water

Een derde belangrijke taak is het schoon maken van het afvalwater van de inwoners en bedrijven in de Purmer en de rest van ons werkgebied. In onze 15 rioolwaterzuiveringen zuiveren we het water met bacteriën, waarna het weer schoon de sloten en vaarten in kan stromen. We halen waardevolle stoffen uit ons afvalwater en maken hier onder meer biogas van. Ook dit werk gaat 24 uur dag door, zeven dagen per week. Veel is geautomatiseerd zoals ook het Gemaal aan de Purmerdijk, maar deskundigheid van onze medewerkers blijft de basis. En daarin zit ook de uitdaging voor de waterschappers. Regelmatig zoeken we nieuwe technische collega's die ons helpen om het zuiveringsproces goed te laten verlopen.

Werken bij HHNK

Werken bij Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) betekent werken in dienst van de samenleving. Met z'n allen zorgen we ervoor dat we hier veilig kunnen wonen, werken en recreëren. Dat doen we met vakmensen jong en oud, op kantoor en buiten, met een gezamenlijk verantwoordelijkheidsgevoel en trots. Ons werk is vaak onzichtbaar, maar de honderden plekken waar de blauwwitte vlaggen staan, lichten een tipje van de sluier op van de omvang van ons werk.

Banenmarkt

We hebben regelmatig een gevarieerd aanbod van mooie banen. Wil jij ook werken bij een vooruitstrevende organisatie met trotse medewerkers en een gemoedelijke organisatiecultuur? Kom dan naar de ‘Boon Edam Banenmarkt’ op 8 juli op het feestterrein van de Purmer 400 jaar aan de Oosterweg naast E5a. Op deze banenmarkt, geopend van 10.00 tot 16.00 uur, kunnen medewerkers van HHNK alles vertellen over de vacatures. De vacatures kan je ook vinden op hhnk.nl/werkenbijhhnk.

Een timmerman buitendienst aan de gang.
Zonnepanelen in Wervershoof.