Irma Schagen (links) en Louky Tervoort.
Irma Schagen (links) en Louky Tervoort. (Foto: aangeleverd)

Peuterspeelzaal Pinkeltje viert haar 50-jarig jubileum in Purmerend

Algemeen

PURMEREND - Peuterzaal Pinkeltje vierde recent met de kinderen, ouders en genodigden een feest ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan. In 1972 startte mevrouw Louky Tervoort haar particuliere peuterschool activiteiten op en vond in het toenmalig wijk-kruisgebouw tegenover winkelcentrum Makado een geschikte locatie om haar werkzaamheden vorm te geven.

In 1995 besloot Louky haar activiteiten over te dragen aan haar buurvrouw Irma Schagen. Irma, afkomstig uit het basisonderwijs, had zo nu en dan al eens ingevallen en had wel interesse in een zelfstandig bestaan. Vanaf 1995 nam Irma het stokje over en kreeg na diverse verhuizingen in Purmerend, in 2005 het aanbod om een samenwerkingsverband met openbare basisschool de Boemerang (thans het Noorderlicht) aan te gaan. Het werd het begin van een mooie reis en de oprichting van de Stichting Beheer PSZ Pinkeltje vond plaats. In deze rechtspersoon zijn in 2005 de bedrijfsactiviteiten en het financieel beheer ondergebracht.

Nu 50 jaar later is Pinkeltje actief op 2 VVE locaties in de Purmer-Noord. In de Jachtwagenstraat wordt nauw samengewerkt met openbare basisschool het Noorderlicht. De activiteiten sluiten aan bij groep 1 en 2 van OBS Noorderlicht. Er wordt gewerkt met gezamenlijke thema’s en leerlijnen. Op deze manier ontstaat een doorgaande lijn van peuterspeelzaal naar basisschool.

Op de locatie het Zichthof, is Pinkeltje partner en onderdeel van het Dalton Integraal Kind Centrum Het Parelhof. Het Parelhof is een Dalton Kind Centrum in Purmer-Noord. Binnen het Parelhof werken school, opvang en peuterspeelzaal intensief samen. Het Parelhof is een plek waar kinderen in de leeftijdsgroep van 2 tot 13 jaar gedurende de dag komen om te leren, te spelen, zich te ontwikkelen en elkaar te ontmoeten. Daarbij wordt door iedere medewerker en begeleider gewerkt vanuit dezelfde visie, gebaseerd op de principes van het daltononderwijs.