Vuurwerk

De komst van de nieuwe burgemeester leek wel gepaard te gaan met vuurwerk. Ze was nog maar net enkele uren tevoren geïnstalleerd of er klonk een luide knal in het Padjedijk. Vuurwerk? Nee, het bleek een ordinaire (en laffe) plofkraak te zijn bij een juwelier. De winkelstraat veranderde in een rampgebied, althans de straat bleef de hele dag gesloten. BOA’s hielden een oogje in het zeil. Nu maar hopen dat de daders (a) geen buit hebben gemaakt, en (b) snel worden opgepakt. Camerabeelden zullen goed van pas kunnen komen.

Over BOA’s gesproken. Buurgemeente Hoorn beklaagt zich erover dat Hoornse handhavers overstappen naar Alkmaar en Purmerend omdat ze daar meer geld krijgen voor hetzelfde werk. Ook zijn er handhavers door een particulier bedrijf ’weggekocht’ met de toezegging dat zij een auto van de zaak krijgen.

Gemeenten maken over tal van zaken onderling afspraken

Handel in BOA’s dus. Het lijken wel voetballers! Het Hoornse gemeentebestuur gaat nu onderzoeken of de Hoornse boa’s een hoger salaris kunnen krijgen om zo de handhavers vast te houden. 


Gemeenten maken over tal van zaken onderlinge afspraken. Dat is goed en draagt bij aan een goede onderlinge verstandhouding. Onze nieuwe burgemeester meldde bij haar installatie al dat zij een groot voorstander is van zo’n goede relatie met buurgemeenten. Zie daar. Een mooie kans en uitdaging om de verhoudingen met Hoorn op het gewenste niveau te brengen en te houden. 

Want handel in BOA’s … nee dat moet je toch eigenlijk niet willen.