Fragment uit de prachtige natuurfilm.
Fragment uit de prachtige natuurfilm. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Dit keer beperkt de programmering van Filmhuis Purmerend zich tot één film. Deze wordt zoals gebruikelijk getoond in 't Stamhuis aan de Kerkstraat 11.

Op vrijdag 30 september en dinsdagmiddag en -avond 4 oktober Grutto! De reis van onze nationale vogel van Ruben Smit, Nederland, 2021, 96’.

De nieuwe film van Ruben Smit, natuurfilmer (De Nieuwe Wildernis) en ecoloog, volgt de grutto in onder meer Portugal, Estland, IJsland en Senegal. 

“Het verhaal van de grutto staat voor een systeem, het ecosysteem waarin boer, vogel en bodem elk hun eigen rol hebben, net als water, wormen, klei en veen en nog tal van andere factoren. Hoeveel gras kun je produceren, en hoeveel koeien kun je dan houden? Hoeveel grutto’s kunnen er leven?” De grutto staat symbool voor een biodivers platteland: voor zweefvliegen, de waterkwaliteit, een gezonde bodem. En biodiversiteit staat garant voor gezondheid, ook voor ons mensen.”

“Ik hoop dat de documentaire die wij maken, waarin bewust de geschiedenis en de toekomst zit van zo’n vogel die de wereld overgaat, dat die mensen helpt om het beeld van de wereld en van zichzelf kritisch te bekijken. Kijken en inzien. Daar draait het om.”

De middagvoorstelling begint om 13:30 en de avondvoorstellingen om 20:00 uur. De toegangsprijs is € 7,50 (Voor vrienden € 6,00). Neem uw reserveringsbewijs mee, digitaal of op papier, de code die erop staat wordt gescand.

Reserveren kan op de website www.filmhuispurmerend.nl en daar vindt u ook informatie over de andere films die er gedraaid worden. Contact is mogelijk via info@filmhuispurmerend.nl.