Agrarisch Museum Westerhem is in oktober extra open.
Agrarisch Museum Westerhem is in oktober extra open. (Foto: aangeleverd)

Museummaand in Agrarisch Museum

BEEMSTER - Het Agrarisch Museum Westerhem blijft in de maand oktober extra open. Van dinsdag t/m zondag, van 13.30 tot 17.00 uur is het museum te bezoeken. Zeker in de herfstvakantie een aanrader voor groot en klein. De bijzondere tentoonstelling “Het geheim van de Beemster molens” vertelt alles over de watermolens die de Beemster 410 jaar geleden hebben drooggemalen en drooggehouden en nu verdwenen zijn.

Hoe werkt een watermolen, wat is een molengang, waar hebben de molens gestaan, hoeveel waren er, hoe woonde je in een molen en waar zijn deze molens gebleven? Je krijgt op deze en nog veel meer vragen antwoord. In het nagebouwde molenwoonkamertje zie je hoe er gewoond werd en de video’s laten dit nog beter zien. Er is een buitenroute die je langs de plekken voert waar vroeger de molens hebben gestaan. In de routebeschrijving hiervan heel veel aanvullende informatie over de verdwenen molens. 

Veel gratis

Als speciale actie geeft het Agrarisch Museum Westerhem, in samenwerking met VISIT Beemster, in de maand oktober veel gratis weg. Het museumgidsje, waar u uitleg krijgt over het hele museum, het buitenboekje met de route over de verdwenen molens en de geschiedenis van de Beemster in de experience zijn allemaal gratis. Voor de jongeren tot 18 jaar is de toegang ook nog eens gratis, maar ook voor houders van een museumkaart en leden van het HGB.
De andere tentoonstellingen, met veel Beemster historie, zijn natuurlijk ook gewoon te bezoeken.


Het Agrarisch Museum Westerhem, Middenweg 185 in Middenbeemster.
Parkeren op de marktpleinen, ongeveer 250 meter van het museum.


Voor actuele informatie en de toegangsprijzen zie de website: www.historischgenootschapbeemster.nl