Hospice 'In Vrijheid' is zowel van buiten als nu ook van binnen weer op en top.
Hospice 'In Vrijheid' is zowel van buiten als nu ook van binnen weer op en top. (Foto: aangeleverd)

Hospice kan met nieuwe vloer jaren vooruit

PURMEREND - Hospice ‘In Vrijheid’ in Purmerend bestaat volgend jaar tien jaar. Tien jaar liefdevolle opvang van mensen die in de laatste fase van hun leven zijn terecht gekomen. Het hospice is modern ingericht met vier ruime bewonerskamers, centraal gelegen rondom een tuin van 400m2. Daarnaast is er een grote gezamenlijke huiskamer en een uitgebreide keuken waar voor de bewoners maaltijden worden gemaakt.

Het hospice biedt een veilige plek waar de bewoner zichzelf kan zijn en op eigen wijze afscheid kan nemen van het leven. Het hospice biedt kleinschaligheid, rust en intimiteit in een woning die zoveel mogelijk de thuissituatie benadert.

Na een kleine tien jaar was de vloerbedekking van het hospice hoognodig toe aan vervanging. Een fikste kostenpost die de stichting niet één, twee, drie kon ophoesten. Het hospice startte een actie: ‘koop een plank’. Die actie, tezamen met een legaat en andere giften, stelden het hospice in staat om het hele gebouw van nieuwe vloerbedekking te voorzien. Het bijna tienjarige Hospice ‘In Vrijheid’ kan weer jaren vooruit.

Dank aan gulle gevers

Langs deze weg bedankt het Hospice ‘In Vrijheid’ alle gulle gevers. De huidige werkwijze van de banken én de wet op de privacybescherming dragen eraan bij dat het hospice meestal niet kan zien waar de gulle gever woonachtig is. Daardoor kan het hospice geen persoonlijk bedankje versturen. Spijtig, maar het is niet anders. Daarom via deze weg: hartelijk dank voor alle giften!

Is de hele vloer nu betaald en zijn alle wensen vervuld? Nee, was dat maar waar. Er zijn nog financiële gaatjes te vullen en ook op het verlanglijstje van het bijna jarige hospice staan nog de nodige wensen. Wilt u het Hospice ‘In Vrijheid' in Purmerend steunen? Meld u aan als donateur door het jaarlijks storten van minimaal € 25,- op bankrekeningnummer NL96RABO0132764652 t.n.v. de Stichting Vrienden van het Hospice ‘In Vrijheid' te Purmerend. Ook kunt u natuurlijk bij testament bepalen dat een legaat of deel van de erfenis ten goede komt aan het hospice.

Aftrekbaar

De Stichting Hospice ‘In Vrijheid’ te Purmerend is een door de Belastingdienst erkende instelling die algemeen nut beoogt, waardoor schenkingen en giften aftrekbaar zijn voor de inkomstenbelasting.