Bridgen daagt uit ...
Bridgen daagt uit ... (Foto: Pixabay)

Bridgeclub heeft ruimte voor nieuwe leden

PURMEREND – Twee gerenommeerde bridgeverenigingen in Purmerend (Pubriso van 75 jaar oud en BC Wardy van 50 jaar) hebben de krachten verenigd en gaan vanaf 1 januari 2023 verder als één vereniging. Dat betekent dat er ruimte is voor Purmerenders en Beemsterlingen die graag de uitdaging van deze ‘denk’sport in gezellig groepsverband willen aangaan.

“Onze beide bridgeclubs Pubriso en BC Wardy hebben op dit moment samen ongeveer zeventig leden en voor deze leden organiseren wij twee bridgeavonden in de week”, licht secretaris Ria ten Westenend toe. “Vanaf donderdag 1 september en dinsdag 6 september gaan we weer van start met het nieuwe bridgeseizoen op twee verschillende locaties in Purmerend, op dinsdag in de nieuwe locatie Wijkcentrum de Inval, vanaf 19.30 uur."

"Veel bridgers vinden het fijn om meer dan 1 keer per week te bridgen, maar sommigen ook weer niet. Zolang we genoeg deelnemers hebben op de betreffende avond blijven wij als vereniging twee avonden faciliteren. Die twee avonden is ook het onderscheid van onze beide verenigingen. Voor de meeste mensen die overdag andere bezigheden hebben, is de avond juist heel fijn om samen te komen op club.”

Naast het competitieve aspect, het is immers wel een ‘denk’sport", is het samen bridgen op de clubavond, wat de leden bindt. Ria:” Bridgen moet je ook niet onderschatten. Je moet je houden aan het wedstrijdreglement en daarnaast ook goed kunnen onthouden en strategisch denken. Dit maakt bridgen elke keer weer een uitdagend kaartspel. Een spel is nooit hetzelfde, en wie van de bridgers speelt het spel het allerbeste? Juist dat maakt dit kaartspel voor de jongere en oudere bridgers zo leuk om te doen. Onze beide bridgeclubs zijn aangesloten bij de Nederlandse Bridge Bond en wij werken met moderne spelmaterialen waardoor o.a. de uitslagenverwerking na de speelavond direct beschikbaar is.”


Geïnteresseerden bridgers kunnen vrijblijvend 1 of 2 avonden gratis komen kennismaken maken en mee bridgen op de clubavond. Ook mensen die graag willen leren bridgen zijn welkom. Bij voldoende belangstelling organiseert de vereniging een basiscursus bridgen. 


Belangstellenden, jong en oud, kunnen contact opnemen met het secretariaat pbs.wardy.secretariaat@gmail.com of bellen met de voorzitter, mevr. Ineke van der Moolen, tel. 0299 430675.