Scènefoto van een van de producties.
Scènefoto van een van de producties. (Foto: aangeleverd)

Twee eenakters verpakt in 'Koude Kermis'

PURMEREND - Het Purmerender Stadstoneel en theaterstichting PUIK presenteren in een co-productie op verschillende data in september en oktober twee eenakters onder de noemer Koude Kermis. Het zijn volgens de makers eenakters met teksten om over na te denken. 

Co-productie van Stadstoneel en stichting PUIK

*Het Groot Uitdrukkingenwoordenboek van Van Dale (2006) vermeldt dat de uitdrukking is ontstaan vanuit de gedachte dat een kermis verwachtingen wekt van plezier maken. Maar bij een koude kermis is dat juist niet het geval.

Stel, je gaat naar het circus. Spanning, verwondering en lachen, toch? Maar wat als de clown er geen zin meer in heeft? Als de clown “de lach voorbij” is? Hopla toet! Dan kom je thuis van een koude kermis.

Stel, je gaat naar het Musica Fiësta Festival. Je favoriete Spaanse gitarist staat op punt van beginnen. Maar wat als degene die opkomt niet eens lijkt op je Spaanse held en een heel ander deuntje speelt? Koude kermis, toch? 

Peter Zuurveld van PUIK: *Koude Kermis biedt twee eenakters met teksten om over na te denken. Wie zijn wij? Wat zijn wij? Willen we dat zijn? Of gaan we mee met de ander? Niet zwaarmoedig, misschien wel een tikkeltje confronterend. Is dat erg? Nee, want later lachen we er om. Het is tenslotte allemaal theater, toch?"

De teksten worden gesproken door Jibbe Willems (Barry) en Peter Zuurveld (Floortje). De acteurs zijn Marc Bart in de rol van Barry en Katinka Nieuwenhuizen als Floortje. De techniek is van Cees Wingelaar en de stemmen van Martin Roffel en Hans Jager. Peter Zuurveld en Vincent Albers tekenen voor de regie. 

Koude Kermis wordt opgevoerd op de vrijdagen 2 en 16 september, de zaterdagen 3 en 17 september en 1 oktober om 20.30 uur. Tenslotte op zondag 2 oktober om 14.30 uur in de Speelzaal aan de Violenstraat 6 in Purmerend.

Kaarten à € 14,- (inclusief koffie/thee vooraf en pauzedrankje) kan men reserveren door een mail te sturen aan stadstoneel@gmail.com of te bellen met 06 10 58 89 05. Voor meer informatie kijk op purmerenderstadstoneel.nl en/of puiktheater.nl