Ronde van Oostzaan

REGIO – Op zondag 7 augustus wordt na twee jaar noodgedwongen radiostilte opnieuw de Ronde van Oostzaan verreden. Burgemeester Marvin Polak lost om 12.00 uur het startschot voor de eerste van de drie categorieën. Het wielerevenement, waar veel mensen uit de regio aan deelnemen, valt dit jaar samen met de kermis. Reden genoeg om uit te gaan van een bijzonder gezellige zondagmiddag.

De voorbereidingen zijn in volle gang. Het Komité Wielerronde van Oostzaan (KWO) regelt alle faciliteiten, waarna de Zaanse wielerclub DTS om 12.00 uur de wedstrijdleiding op zich neemt.

Vanaf 1971 wordt de Ronde van Oostzaan jaarlijks verreden. Slechts tweemaal zat er een spaak in het wiel: eerste keer vanwege bestratingswerkzaamheden op het parcours, de tweede keer, en dat ligt nog vers in de herinnering, vanwege de coronacrisis. Maar nu mag het weer. Er verschijnen vanaf 12.00 uur drie categorieën aan de start: Mannen Sportklasse; Vrouwen Elite, Belofte en Amateurs; Mannen Elite, Belofte en Amateurs. Uit heel Nederland hebben zich deelnemers aangemeld, niet in de laatste plaats vanwege het aantrekkelijke prijzenpakket.

Het evenement leeft enorm binnen en buiten Oostzaan. Bij wielerliefhebbers natuurlijk, maar ook bij degenen die zin hebben in een gezellige middag. En gezellig gaat het zeker worden. Er wordt een wielerterras ingericht én het evenement valt dit jaar samen met de kermis, die op zondag 7 augustus zijn laatste dag beleeft.