De statiegeldactie was één van de onderdelen.
De statiegeldactie was één van de onderdelen. (Foto: De Rank )

De Rank in actie voor Oekraïne

Algemeen

Zoals u al eerder in deze krant heeft kunnen lezen, hebben de kinderen van basisschool De Rank diverse acties gehouden om geld in te zamelen voor mensen die Oekraïne ontvluchtten.

Er was een geluksspelletje waarbij kinderen een muntje in een bak met water moesten laten vallen. Op de bodem van de bak stond een glas en als het muntje daar in kwam, kreeg het kind een prijsje, bij de kleuters hadden ze een museum gemaakt waar zij hun kunstwerken tentoonstelden, als je een kaartje kocht mocht je deze bekijken en ook de entreegelden waren voor het goede doel. Er werden lege flessen verzameld en wat zo leuk was…. toen kinderen bij de statiegeld-automaat stonden en mensen vroegen hoe ze aan zoveel flessen kwamen, vertelden ze enthousiast over de actie en kregen ze spontaan soms nog extra flessen van mensen. Er werden cupcakes gebakken en als klap op de vuurpijl hielden de kinderen van groep 5 een sponsorloop waarmee ze een recordbedrag ophaalden. SUPER!!!!

Al deze acties bij elkaar brachten een geweldig mooi bedrag op van maar liefst € 1680,70! Dit geld wordt overgemaakt naar een camping in Polen waar vluchtelingen worden opgevangen.

Deze camping wordt beheerd door een familielid van één van de leerkrachten van onze school en zo weten we zeker dat het geld goed terecht komt.

Iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen aan dit mooie resultaat hartelijk bedankt!