Vanja Beukelman-Pavlovic en Linda van der Klooster vertelden over de Rozenburgse Mozaïekroman
Vanja Beukelman-Pavlovic en Linda van der Klooster vertelden over de Rozenburgse Mozaïekroman (Foto: Else ‘t Hooft-Alberti )

Rozenburgse Mozaïekroman was live in de bieb

Algemeen

Vanja Beukelman-Pavlovic en Linda van der Klooster vertelden afgelopen zaterdag in de bibliotheek over hun ervaringen met de Rozenburgse Mozaïekroman.

Op de website www.mozaiekroman wordt het immaterieel erfgoed van Rozenburg vastgelegd. In de vorm van een groeiend archief met interviews met Rozenburgers. 

Zij hebben allemaal een verhaal te vertellen. Over zichzelf, over hun geschiedenis, over hun omgeving.

Zaterdagmiddag vertelden Vanja en Linda zelf. Ze legden het doel van de mozaïekroman uit en haalden herinneringen op aan de interviews die ze tot nu toe hadden met een uiteenlopend gezelschap van Rozenburgers.

Deze week wordt het verhaal van Hanny Krul aan het mozaïek toegevoegd. Hanny is voorzitter van de stichting SKCR, die kunst dichterbij de Rozenburgers wil brengen. Dat is altijd Hanny's missie geweest. Zo was ze in de jaren '70 en '80 actief in de Kinderspeelwerkplaats die ze had opgericht om kinderen met kunst bezig te laten zijn, en in de Weidele een creatief centrum. Hanny is in Rozenburg ook politiek actief geweest, voor de PvdA, de partij waar sinds haar jeugd haar hart ligt. Op de Wolfert van Borselenpenning die ze in 2018 uit handen van burgemeester Aboutaleb ontving, staat dan ook de inscriptie ‘voorvechter van de sociale democratie'.

Lees het op 

www.mozaiekroman.nl.