Bonneblad nummer 478 uit 1880. Bonnebladen waren de voorlopers van de latere topografische kaarten.
Bonneblad nummer 478 uit 1880. Bonnebladen waren de voorlopers van de latere topografische kaarten. (Foto: Oudheidkamer)

Fototentoonstelling in Oudheidkamer

Algemeen

Fototentoonstelling over Nieuwe Waterweg en natuurgebied De Beer

Rotterdam was rond 1850 al een belangrijke havenstad. Dat kwam door de gunstige ligging: aan de monding van de Rijn en vlakbij de Noordzee. Daardoor werd de stad een veel gebruikte overslagplaats voor goederen die naar Duitsland moesten of er juist vandaan kwamen. 

Er waren in die tijd verschillende waterverbindingen voor de schepen tussen Rotterdam en de Noordzee. Maar sommige waren te ondiep en andere verzanden of slibden dicht. Daardoor moesten ze steeds verder omvaren en dreigde Rotterdam onbereikbaar te worden. 

In 1863 werd bij wet besloten om een nieuwe waterweg te graven naar zee. De opdracht daarvoor ging naar waterbouwkundig ingenieur Pieter Caland. Hij vond dat de verbinding tussen de stad en de Noordzee zo kort mogelijk moest worden. 

Op 31 oktober 1866 stak Prins Willem van Oranje symbolisch de eerste spade in de grond. Op 26 november 1868 is de open verbinding met de zee, die de naam Nieuwe Waterweg krijgt, gerealiseerd: een kanaal van 4300 meter lang. De Nieuwe Waterweg is op 9 maart 1872 officieel klaar. De bodem van het kanaal is 10 meter breed, de vaardiepte bij laagwater is slechts 2 meter. 

Het kanaal heeft een glooiende oplopende helling, iets wat ook al snel zou bijdragen aan de problemen die spoedig daarna ontstaan. Al een jaar eerder maakte de eerste zeeschepen van het kanaal gebruik. Het kanaal was dus klaar, maar tegelijkertijd was er ook nog wat anders gebeurd. De Nieuwe Waterweg had immers de zogenaamde Hoek van Holland doorsneden. Het zuidelijke deel was nu geïsoleerd komen te liggen: De Beer is ontstaan en zou zich ontwikkelen tot een uniek gebied. 

De fototentoonstelling is te zien in de Oudheidkamer van de Historische Vereniging Oud Rozenburg aan de Molenweg. De eerste gelegenheid is op 7 mei van 10.30 tot 14.30 uur, de overige data staan vermeld in ‘Uit op Rozenburg.’ U bent van harte welkom. 

Op de foto:  Duidelijk is de ligging van de zandbanken in de monding van de Nieuwe Waterweg te zien: een ernstige hindernis voor de scheepvaart. Het was een probleem dat, in wisselende omvang, al sinds 1872 bestond.