Rozenburg speelt gelijk tegen SVS

Rozenburg moest in Capelle aantreden tegen SVS. Deze tegenstander had in de loop van het seizoen 23 punten meer verzameld dan Rozenburg.

Door Toon van Dijk

Dat verschil was in deze partij niet te zien. De Rozenburgers begonnen deze wedstrijd met Rick Tas als doelman. Nog niet zo heel lang geleden fungeerde Rick Tas als rechtsback in de roodgele hoofdmacht. In het begin van de wedstrijd waren de ploegen aan elkaar gewaagd met wat kleine kansen over en weer. Na een half uur kwam Rozenburg op voorsprong door Onur Can Zaif.

Laatstgenoemde rondde een mooie aanval op bekwame wijze af 0-1. Erg lang konden de Rozenburgers niet genieten van deze voorsprong. SVS aanvaller Joran van Opstal zorgde voor de gelijkmaker . 1-1 werd ook de ruststand.

Na de rust een zelfde spelbeeld waarin Rozenburg toch wat kansen kon creëren , maar men zag geen kans om de uitstekende doelman van SVS, Migael Essajas te passeren. En omdat de thuisclub geen kans zag om de gelegenheidskeeper van Rozenburg, Rick Tas, te passeren stond na 90 minuten 1-1 op het scorebord.

Het laatste kwartier moest SVS met 10 man verder omdat Joran van Opstal de rode kaart te zien kreeg van de prima leidende scheidsrechter Maarten Streef .

Schiet Rozenburg iets op met dit punt? Men staat nog steeds op de laatste plaats, maar wel een puntje ingelopen op het Vlaardingse Deltaport. De achterstand bedraagt 2 punten, maar Deltaport heeft een wedstrijd minder gespeeld.

Dus wat zeggen we dan: “het kan nog”! Zaterdag staat de uitwedstrijd tegen de nr. 8 van de ranglijst, Spirit, op het programma.