Dolle vreugde bij de biljarters na de winst.
Dolle vreugde bij de biljarters na de winst. (Foto: Emilia van Veen.)

Come Back kampioen Eilanden Biljart Bond

Algemeen

In het jaar dat de Eilanden Biljart Bond 75 jaar bestaat, is het Rozenburgse café Come Back zondag algemeen kampioen geworden. 

Door Kor Kegel

Clubleider Dan Ras somt op dat ‘zijn’ biljarters kampioen beker, afdelingskampioen A en B en algemeen kampioen zijn geworden.

Het is altijd een genoegen om in het café aan de Laan van Nieuw Blankenburg naar de biljarters te kijken. Zelfs als ze niet al te geconcentreerd zijn, maken ze de mooiste stoten met hun keu. Je kunt je er iets bij voorstellen hoe ze dan op wedstrijdniveau zijn: ijzersterk. Dat hebben de biljartverenigingen op Voorne-Putten geweten. Peter van Bilsen, Hans Augustijn, Mike Moerman, Mark van Vliet, Andy Ras, Henk Assenberg, Humphrey Ras, Dan Ras, Marcel van Os en John Quak kwamen er met uitstekende scores uit de competitie van de jubilerende EBB.

De bekerfinale vond plaats in café Ververs in Oudenhoorn. Terug op Rozenburg werd de overwinning natuurlijk uitbundig gevierd. Het is niet niets als je de triple wint: Come Back kwam met liefst drie prijzen thuis.