Het zal niet bij één editie van het Zuid-Hollands Derny Kampioenschap blijven. Als het aan het bestuur van De Coureur ligt volgen er meer.
Het zal niet bij één editie van het Zuid-Hollands Derny Kampioenschap blijven. Als het aan het bestuur van De Coureur ligt volgen er meer. (Foto: Ronald van der Bie)

'Groot succes en geweldige belevenis'

“Gaan we op herhaling?” Het vraagteken achter deze zin is eigenlijk overbodig. Als het aan de leiding van Rennersclub De Coureur ligt krijgt het Kugeko Open Zuid-Hollands Derny Kampioenschap, dat zondag 25 september zijn primeur beleefde, vast en zeker een vervolg.

“Een groot succes", noemt De Coureur-voorzitter Matthijs Loerts, die zelf één van de tien gangmakers was, het. “Mede dankzij het weer. Laten we dat niet vergeten. We hebben gigantisch geluk gehad. Je kunt van alles vooraf regelen, als het weer niet meewerkt en voor regen zou hebben gezorgd dan valt alles letterlijk in het water. Dan is het te gevaarlijk om op een nat parkoers te gaan rijden en moet je iedereen naar huis sturen.” Vandaar, dat aan het einde van de middag, toen donkere wolken nattigheid aankondigden, de finales naar voren gehaald werden.

Loerts twijfelt er niet aan, dat er een vervolg komt. “Je organiseert iets en nodigt dan renners uit, waarvan je denkt dat ze het leuk vinden om mee te doen. Toch moet je dan maar afwachten hoe het valt. De reacties waren zonder uitzondering positief.” Ook sponsors reageerden met een figuurlijk gezien opgestoken duim. “Dat is een goed signaal voor een tweede editie”. Of dat een aflevering wordt met een open inschrijving (nu ging het op uitnodiging) weten de organisatoren nog niet. “Daarvoor gaan we eerst het verloop van de eerste editie evalueren. de ruimte om het groter te maken is er.”

Opmerkelijk was, dat de KNWU bij deze, ook nationaal gezien, eerste grote derny-wedstrijd ontbrak. Publiek wist het parkoers wel te vinden. "Het was leuk gevuld en er heerste een goede ambiance. Iedereen voelde het als een geweldige belevenis.”

De winnaars: Danny Vrolijk (amateurs), Frank Nijssen (masters 50+) en Sophie van der Horst (dames).