Matthäus Passion in Theater Koningshof

Volgend jaar wordt, op 31 maart 2023, de Matthäus Passion ten gehore gebracht in de Groote Kerk te Maassluis. De Matthäus Passion is een compositie van Johann Sebastian Bach en vertelt het verhaal van de laatste dagen van Jezus Christus.

Enige tijd geleden kwam het idee op om met een groot aantal Maassluizers het project Matthäus Passion in Maassluis uit te voeren. Gijs van Eijsden, initiatiefnemer van de Matthäus Passion Maassluis, nam contact op met Wim Staessens en Marjan de Groot van Theater Koningshof. Gijs: "De Matthäus Passion wordt al vele jaren door verschillende professionele koren ten gehore gebracht. Hoe mooi zou het zijn om dit concert ook in Maassluis ten gehore te brengen?”

Wim en Marjan waren direct enthousiast. Niet lang daarna werd een oproep gedaan om een koor te vormen en op 3 september begonnen de repetities met een leuke, diverse groep. Koorleden, amateurzangers, zangliefhebbers en professionele zangers en zangeressen repteren elke zaterdag in Theater Koningshof. Ondertussen begint de voorstelling al vorm te krijgen

Het is vanaf nu mogelijk kaarten te bestellen via www.theaterkoningshof.nl/agenda.