Schanspolder houdt weer tuintjesverkoop

In de loop van deze week wordt duidelijk hoeveel bewoners van de Schanspolder meedoen met de tuintjesverkoop, die volgende week zondag in het vriendelijke woonwijkje wordt gehouden. Zaterdag zijn de flyers verspreid.

Door Kor Kegel

Iedereen kan die dag in de Schanspolder komen ‘winkelen’ in een aantal voortuinen. In eerdere jaren was dat een gezellige bedoening en daarom hebben enkele bewoners van de Julianastraat het voortouw genomen om weer zo’n variant op de klassieke rommelmarkt te organiseren. Anna’s Markthal aan de Marijkestraat doet ook mee. Anna van Rossen heeft weliswaar geen voortuin, maar ze zal wel spulletjes buiten zetten om de aandacht van voorbijgangers te trekken. 

De verkoop van de meest uiteenlopende attributen, boeken en voorwerpen vindt plaats vanuit de voortuinen. Het is een buitenkansje voor het publiek om die tuinen eens op een andere manier te aanschouwen dan er alleen langs wandelend. “Onze buurtbewoners hebben al hun koopwaar voor u in eigen tuin uitgestald. Wie weet zit er iets leuks tussen voor u zelf of voor uw kind of kleinkind,” zegt de organisatie op de flyer. De organisatie bestaat uit buurtbewoners Jaap en Lenie, Marita, Anja, Nel, Remco, Kees en Marcel.

Wie interesse heeft om de tuinverkoop mee te maken, kan volgende week een plattegrond ophalen, zodat je in één oogopslag ziet welke tuinen te bezichtigen zijn. Dat bleek ook een handige service bij eerdere tuinmarkten, zoals op zondag 15 september 2019 en zaterdag 10 oktober 2020. Een plattegrond is verkrijgbaar in de Julianastraat 16 of bij Anna's Markthal.