Indus wint van zaalkampioen

De dames van Indus handbal vervolgden de competitie op het veld tegen de kampioen van de zaal: Roda.

De eerste helft begon goed met twee doelpunten van Ashley en een gestopte pingel door Jeannette, maar toen kwam Roda goed terug. Indus kwam op een 6-3 achterstand, maar door een strak afstandsschot werd het 6-4 en Margaretha die mooi over de cirkel kwam ingelopen scoorde de aansluitingstreffer 6-5. Anouk maakte de gelijkmaker met een mooi sprongschot nadat ze vanuit de hoek kwam instarten.

De verdediging zat goed dicht, alleen vanaf de hoeken werd er te makkelijk gescoord. Bij 8-8 stopte Jeannette wederom een pingel, maar de daarop volgende pingel ging er wel in en aan Induskant werd er eentje gemist. Met de rust stonden de dames met 9-8 achter.

Na rust scoort Britt met een mooie actie 10-10 en Jo vanaf de hoek 10-11. Met onder andere twee schoten vanaf de hoek liep Roda uit naar 14-11. Daarna volgde een sterke periode van Indus, twee mooie schoten van Iris, een cirkeldoelpunt van Margaretha en goed doorgaan van Britt bracht de stand op 15-15.

Door de hoeken wat vaster te zetten kwam Roda moeilijker tot scoren en aan Induskant zat het aardig mee. Door doelpunten van Debbie,Ashley en Anouk liepen ze uit naar een 19-23 overwinning.

Een klein beetje genoegdoening voor het verliezen van het kampioenschap vorige week. Doelpunten Ashley 7x Joanne 3x Margaretha 3x Britt 3 x Iris 2x Debbie 2x Anouk 2x en Mariska 1x.