OM eist twee jaar cel en tbs tegen tiener die Perry doodde

De Rotterdamse rechtbank beslist volgende week donderdag over de eis van de officier van justitie tegen de 18-jarige Rozenburger, die in augustus Perry Boin doodstak. De tiener hoorde vorige week twee jaar jeugddetentie en jeugd-tbs tegen zich eisen.

Door Kor Kegel

De politie trof de 21-jarige Perry op de vroege maandagochtend van 16 augustus 2021 levenloos aan in een auto op de parkeerplaats bij Tennisclub Rozenburg. Hij was aan meerdere steekwonden bezweken. Zijn dood sloeg in als een bom. Het was de tweede keer dat jongeren op Rozenburg een vriend verloren aan een steekpartij. De eerste keer was op woensdag 30 september 2020, toen Mushuraldo de la Fuente nabij de Lidl werd doodgestoken.

De politie legde een verband tussen beide incidenten, omdat Perry en Mush tot dezelfde vriendengroep behoorden. Het is niet duidelijk of op de besloten zitting vorige week inderdaad een verband kon worden aangetoond. Het Openbaar Ministerie (OM) wil niet verder gaan dan dat de tiener die Perry doodstak kwaad was en de controle over zichzelf verloor. De zaak werd achter gesloten deuren behandeld, omdat de dader ten tijde van de steekpartij minderjarig was.

De dader heeft bekend. Zijn advocaat gaf na de zitting geen toelichting.