Rozenburg makkelijke prooi voor CWO

Nadat Rozenburg doordeweeks de thuiswedstrijd in extremis van FC Binnenmaas met 2-3  had verloren, moest het afgelopen zaterdag aantreden tegen CWO.

Door Toon van Dijk

In het doel keeper nr. 7 van dit seizoen, Richard van Vliet. De wedstrijd begon vrij gezapig en eigenlijk bleef dat heel de wedstrijd zo. Er gebeurde niet veel voor de doelen, er waren slechts enkele kansen te noteren voor beide ploegen. Nick de Bil zag in de 20e minuut de keeper van CWO te ver voor zijn doel staan en waagde een poging. De keeper wist echter redding te brengen.

Net toen iedereen een ruststand van 0-0 aan zag komen, mocht CWO nog een hoekschop nemen. Uit de scrimmage die hieruit volgde kwam de bal voor de voeten van Rick Pleijsier, die de bal hard de kruising injoeg. Jammer dat de goed leidende arbiter van Booma niet zag dat één van de CWO-ers de bal met de hand beroerde. Ruststand dus geen 0-0 maar 0-1.

Na de rust hobbelde de partij verder in een zomers tempo. Rozenburgdoelman Richard van Vliet moest nog een keer redding brengen, maar hij kon niet verhinderen dat de 0-2 gemaakt werd door Breuklin Almeida. In de 70e minuut was het over en uit toen Abdelkader Kadri de bal beheerst de 0-3 scoorde. Rozenburg kon daar maar bitter weinig tegenover stellen. In minuut 88 kreeg Nick de Bil de bal op een presenteerblaadje van Bethslot Woldeamanuel, maar hij wist helaas niet te scoren. Eindstand 0-3 van een wedstrijd om heel gauw te vergeten. Komende zaterdag gaat het ook niet gemakkelijk worden als de roodgelen aan moeten treden in Krimpen aan den IJssel tegen kampioenskandidaat DCV.