Romy Lievaart en Sanne de Koning hebben van de winkel een sfeervolle showroom gemaakt.
Romy Lievaart en Sanne de Koning hebben van de winkel een sfeervolle showroom gemaakt. (Foto:Patrick Wanders. )

Hobby op Instagram leidt tot inspirerend bedrijf

De Sfeermaekerij zat er. Het was twintig jaar een winkel waar je de leukste spulletjes voor thuis kon vinden. Nu vinden we aan de Emmastraat 57 een heel ander soort winkel, in de vorm van een showroom. Maar sfeer creëren gebeurt er nog steeds.

By Brielshuysje adviseert je wat het meest sfeervolle interieur is

Door Kor Kegel

By Brielshuysje is in de basis een webshop, maar belangstellenden vinden het vaak fijn om wat ze online zien ook in het echt te bewonderen. Dat is de functie van de showroom. Bovendien is het een plek waar je de bestelde artikelen kunt afhalen.

Sanne de Koning en Romy Olivier runnen de zaak. Ze zijn schoonzussen: hun partners zijn broers. Behalve vriendinnen zijn ze nu ook businesspartners, maar bovenal, zeggen ze, “zijn we interieurliefhebbers die onze passie met veel andere mensen willen delen.”

Het begon als een hobby. Sanne postte op het Instagramaccount @brielshuysje foto’s en filmpjes van de voortgang van de verbouwing van haar nieuwe huis. Dat viel in de smaak bij het publiek en steeds meer mensen klikten op ‘volgen’. Ze wist dat Romy al langere tijd de wens koesterde om een eigen onderneming te starten. Zodoende kwamen ze samen op het idee om in augustus 2021 een online shop in combinatie met interieuradvies aan het Instagramaccount te koppelen. Wel natuurlijk in dezelfde stijl: veel natuurtinten, zwarte elementen en stoere materialen.

Deze wilde plannen vielen samen met de beslissing van Romy’s moeder, Karin Olivier, om eind 2021 te stoppen met De Sfeermaekerij. Ze wilde zich meer concentreren op het taxibedrijf dat de Oliviers achter de winkel hebben, in de Karel Doormanstraat. Ze was de winkel in december 2001 juist samen met haar moeder, Coby Lievaart begonnen als nieuwe uitdaging naast de taxiritten. Samen stroopten Karin en Coby in het hele land beurzen en groothandels af, op zoek naar decoratieve woonaccessoires in de landelijke sfeer van hun winkel. Na 21 jaar werd het tijd om het hoofdstuk van De Sfeermaekerij te sluiten.

Voor Sanne en Romy was dat een uitkomst. Zonder twijfel wilden zij de winkel in een nieuw – hotel chic – jasje steken. De accountnaam @brielshuysje op Instagram werd ook de naam van de webshop en de zaak. Ondanks een nieuwe look en naam is een aantal leveranciers overgenomen, wat de start vergemakkelijkte.

“We hebben met weinig grote aanpassingen de winkel een totaal andere uitstraling gegeven, als voorbeeld voor onze klanten hoe het ook kan: met simpele ingrepen een complete verandering teweegbrengen,” zegt Sanne de Koning. “Er lagen oranje kinderkopjes op de vloer, nu is het strakker én moderner. Het plafond, de vakkenkast en wandbekleding zijn door onze vriendjes, Quincy en Leroy Tirion, van origine uit Heenvliet, onder handen genomen.”

Studie International Business managent

De showroom werd in april geopend. Je kunt er niet elke dag terecht, omdat de meiden ook naast By Brielshuysje bezige bijtjes zijn. Zo geeft Sanne de Koning (29) Nederlands op het Stedelijk Gymnasium Schiedam. En Romy Olivier (21) is werkzaam in de horeca, maar dat daar gaat eind deze maand verandering in komen. Ze wil zich komende tijd storten op haar studie international business management; ze zit in de fase van het afstuderen. Gaat ze die kennis inzetten om van By Brielshuysje een internationaal succes te maken? Sanne en Romy moeten er allebei om lachen. “Laten we eerst maar eens zorgen dat we in heel Nederland bekendheid krijgen,” zegt Sanne. En Romy vindt het al heel mooi dat ze op jonge leeftijd al zelfstandig ondernemer is. Dat belooft wat.

In de webshop zie je al tekenen van groei. Ze begonnen met de verkoop van woonaccessoies en interieuradvies, maar daar kwamen al gauw kleine meubelen bij en inmiddels verkopen ze ook grote meubelen. Ze importeren, voornamelijk uit Indonesië en Zuid-Afrika. Wie een afspraak wil maken voor interieuradvies, kan beslissen of dat voor één kamer is of voor het hele huis. De tarieven zijn erop afgestemd. “Het is zo’n leuk proces om samen met je klanten de meubelen en andere spullen bij elkaar te zoeken en op elkaar af te stemmen. Dat levert heel bijzondere interieurs op. Als we daarna foto’s ontvangen van het eindresultaat, kunnen we daar echt van genieten,” zegt Sanne.

Op www.bybrielshuysje.nl kun je terecht voor de nieuwste woonaccessoires, meubels én adviezen om van je huis een sfeervolle plek te maken. Online kun je 24 op 7 shoppen en een mooie bijkomstigheid: je bestelling kun je gratis ophalen op afspraak. Een giftcard of inpakken als cadeautje, ook dat kan. De aankomende openingstijden van de showroom zijn donderdag 26 mei (van 11.00 tot 16.00), zondag 12 juni (van 13.00 tot 17.00) en zondag 26 juni (van 13.00 tot 17.00).