Rozenbrug strand wederom in het zicht van de haven

Rozenburg moest naar Krimpen a/d IJssel om daar de strijd aan te gaan met koploper DCV. In de thuiswedstrijd werd het 0-6! Met gedachte van, dit overkomt ons geen 2e keer, had Rozenburg de spreekwoordelijke bus geparkeerd voor de 48- jarige doelman Patrick Grinwis.

Door Toon van Dijk

Dus er lekker vlot doorheen combineren zat er niet in voor de thuisclub. Sterker nog, de weinige kansen in de 1e helft waren voor Rozenburg. Het was weer een wedstrijd waar de neutrale toeschouwer zich zou afvragen, wie nu de koploper was en wie de degradatiekandidaat.

De 2e helft was net in gang gezet door arbiter Jeroen Noordhoek, toen Patrick Grinwis redding bracht op een inzet van één de DCVaanvallers. Dat moest hij nog een paar keer doen en hij deed dat als in zijn beste dagen. Tijdens één van de spaarzame aanvallen van Rozenburg schampte Patrick Struijk in kansrijke positie de lat boven DCVdoelman Bart de Keijzer. En net toen men aan een remise begon te denken, ging het voor de zoveelste keer mis voor Rozenburg in de blessuretijd. DCV gooide ten einde raad de bal maar weer eens voor het Rozenburgse doel. Daar stond DCVer Daan Beumer die de bal dusdanig met zijn hoofd beroerde dat deze met een boogje in de andere hoek achter Patrick Grinwis viel. Helaas werd zo het harde werken van de Rozenburgers niet beloond met het broodnodige punt.

Komende zaterdag ontvangt Rozenburg "concurrent” Deltasport op Sportpark West. Derhalve een wedstrijd die gewonnen MOET worden.