Marjolein en Iris van Senz Uitvaartbegeleiding.
Marjolein en Iris van Senz Uitvaartbegeleiding. (Foto: PR)

(Advertorial)

De dames van Senz Uitvaart- begeleiding staan al bijna tien jaar bekend om hun persoonlijke en rustige begeleiding rondom het overlijden van een dierbare. Met respect, vertrouwen, empathie en warmte zorgt Senz ervoor dat de nabestaanden zich geheel kunnen concentreren op het afscheid. Het vaste team van Senz is sinds 1 april uitgebreid met Iris van den Ouden (28), de dochter van eigenaar Marjolein Haalmeijer.

Senz Uitvaartbegeleiding uitgebreid met Iris van den Ouden

Gemma van Winden-Tetteroo

Iris werd van jongs af aan geïnspireerd door haar moeder Marjolein Haalmeijer die in 2013 Senz Uitvaartbegeleiding oprichtte. Thuis hoorde zij veel over het intense maar dankbare werk van een uitvaartondernemer. “Natuurlijk zag ik ook de nadelen. Senz is 24 uur per dag, zeven dagen in de week bereikbaar. Maar ik voelde vooral de voldoening dat je op een bijzondere wijze, vaak op de achtergrond, nabestaanden mag ondersteunen bij de uitvaart en het afscheid van een dierbare. Zelf heb ik eerst de Hotelschool gedaan en daarna ‘HBO Maatschappelijk werk en dienstverlening’ afgerond.” Als maatschappelijk werker deed Iris veel ervaring op. Ook daar begeleidde zij mensen in een moeilijke periode van hun leven. “Die ervaringen neem ik mee. Wat de uitvaartbegeleiding betreft ben ik heel dankbaar dat ik al vroeg van mijn moeder de kans kreeg, achter de schermen te kijken en hand- en spandiensten te verrichten. Nu is echter het moment gekomen dat ik als zelfstandig uitvaartbegeleider aan de slag kan gaan na een gedegen interne en externe opleiding. Ondanks het feit dat de dood vaak een beladen onderwerp is, vind ik dit werk heel inspirerend en bijzonder. Bijzonder, omdat ik een aantal dagen onderdeel mag zijn in de ondersteuning van de families en daar van betekenis kan zijn om het afscheid goed en passend te laten verlopen. Ik voel aan dat ik hier op mijn plek ben en klaar ben voor dit mooie vak.”

Emotioneel

Net als haar moeder en de rest van het team, biedt Iris de nabestaanden rust, vertrouwen, respect, een luisterend oor, steun en houvast. “Ik realiseer me heel goed dat wij op de meest kwetsbare momenten in iemands leven komen. Als je net een dierbare hebt verloren dan is het belangrijk dat er iemand is die je allerlei praktische zaken uit handen neemt, zodat jij je helemaal kunt richten op het afscheid. Het afscheid kan maar één keer goed gebeuren. Indien gewenst zo persoonlijk mogelijk en in de lijn van de overledene en de nabestaanden.”

Mogelijkheden

Met elkaar wordt er in alle rust toegewerkt naar een passend afscheid. Daarin is van alles mogelijk. Het afscheid hoeft niet perse in een kerk of in de zaal van het crematorium te zijn. Het kan namelijk ook thuis, in de tuin of bijvoorbeeld op het strand. Het contact met de nabestaanden en hún gevoelens staan voorop, ook in de nazorg. “Senz” ondersteunt waar nodig en neem de familie veel uit handen. Tegelijkertijd is er alle gelegenheid als nabestaanden om veel zelf te doen. Desgewenst helpen we nadat we met elkaar de vorm van het afscheid hebben bepaald, bij het uitzoeken van de kaart, de bloemen, het schrijven van een herinneringsverhaal of bij de keuze van een kist of ander omhulsel. Uw dierbare kan thuis opgebaard worden als u dat fijn vindt. Soms heeft de overledene al eventueel met familie een voorgesprek met ons gehad zodat hij of zij de wensen duidelijk heeft gemaakt. Ook daarin staan wij u graag terzijde.

Respect

Bewust is Senz Uitvaartbegeleiding een bedrijf waar alleen maar dames werken. Gedurende de hele periode rondom een uitvaart is steeds dezelfde dame uw aanspreekpunt. Zo zorgt Marjolein Haalmeijer met haar team bestaande uit de uitvaartbegeleiders Marian Jongenotter, Annemieke van Loon, Iris van den Ouden en Esther van Vliet voor een afscheid waarbij aandacht en respect voorop staan. Ook als u elders verzekerd bent kunnen zij de uitvaart voor u verzorgen. Verder zijn een voorgesprek en eventuele kostenbegroting altijd vrijblijvend en kosteloos. Voor meer informatie zie: www.senz.nu of bel 06-510 525 64.