Dit vijftal komt terug van ONDO naar CKC Maassluis.
Dit vijftal komt terug van ONDO naar CKC Maassluis. (Foto: Ton Linschoten)

Korfballers keren terug op het oude nest

Korfballers Mark van der Vaart, Kim Crooswijk, Wesco van Weert, Milo Baars en Jaro Baars stoppen aan het eind van het seizoen bij ckv Ondo in ‘s-Gravenzande. De spelers keren terug naar hun oude club Maassluis. Daarnaast sluit ook Julia Mars aan, zij komt over van Die Haghe in Den Haag.

Mark van der Vaart heeft zijn hele jeugd bij Maassluis gekorfbald, hij speelde daar net als Kim Crooswijk en Wesco van Weert in een sterke lichting en is daar Nederlands kampioen in de C-jeugd 1e klasse geworden. "Mijn doel was om in de junioren hoofdklasse te spelen, daarom heb ik de overstap gemaakt naar Ondo,” vertelt Mark. "Ik heb geen spijt gehad van mijn keuze, we wisten onze dit zaalseizoen te handhaven in de hoofdklasse." "Ik ga volgend seizoen de overstap maken naar de senioren en is het tijd om bij mijn oude liefde Maassluis mooie dingen te gaan bereiken,” zegt Mark over zijn terugkeer.
Kim Crooswijk is opgegroeid bij Maassluis. Ondanks blessureleed (knie) wilde zij graag op het hoogste niveau van Nederland korfballen, daarom heeft zij destijds de overstap gemaakt naar Ondo "Ik ga komend seizoen de stap maken naar de senioren en wil mijn ervaring gebruiken om mijn oude club verder te helpen, ” licht Kim toe. "Ik heb Maassluis echt gemist in de tijd dat ik bij Ondo speelde, ik wil samen met de vereniging doorgroeien en successen bereiken.”
Wesco van Weert is een echt korfbaldier, hij korfbalt al van jongs af aan. Wesco heeft in de junioren en senioren bij Ondo gespeeld. "Mijn tijd bij Maassluis in de jeugd was heel goed, ik heb daar de grootste successen behaald en waardering gekregen,” vertelt Wesco. "De ambitieuze plannen van Maassluis passen goed bij mij, ik wil samen met de vereniging verder komen.”
Milo en Jaro Baars startten hun korfbalcarrière bij Maassluis. Milo koos ervoor om in de D-hoofdklasse te gaan spelen bij Ondo en broertje Jaro verhuisde mee. Door het spelen op het hoogste niveau van Nederland heeft Milo veel geleerd, hij is vooral slimmer geworden in het spelletje. Qua reistijd en organisatie vergde dit topsportleven veel van het gezin en daarom kiezen ze ervoor om volgend seizoen weer dicht bij huis te komen spelen in de jeugd van Maassluis.
Julia Mars speelt al vanaf de welpen bij KV Die Haghe in Den Haag. Korfbal zit haar in het bloed, haar nichten Lisanne en Marjelle Mars korfballen ook al jaren met veel plezier bij Maassluis. "Ik ben een aantal maanden geleden gestopt, maar het begon nu toch weer te kriebelen,” vertelt Julia. "Toen ik hoorde van de talentvolle selectie van Maassluis, zorgde dit voor zoveel enthousiasme dat ik heb besloten om mij weer volledig op korfbal te richten en aan te sluiten bij de selectie van Maassluis.”



Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding