‘We zijn flink op dreef’

De coalitie-onderhandelingen tussen CDA, PvdA, VVD en Maassluis Belang verlopen in een prettige sfeer en zijn constructief. Dat zeiden vertegenwoordigers van voornoemde fracties dinsdagavond desgevraagd tegen deze krant.

Chrit Wilshaus

Denise Mulder (Maassluis Belang) laat weten positief te zijn over de gesprekken die volgens haar heel open en transparant zijn. “Iedereen krijgt de ruimte om in te brengen wat hij of zij wil inbrengen. En Marco Oosterwijk begeleidt dat op een goede en prettige manier. Ook kan hij zaken goed samenvatten. Het is een prettige gespreksleider.” Mulder zegt aan het einde van iedere bijeenkomst het gevoel te hebben verder te zijn gekomen.

Die mening wordt ook gedeeld door Corine Bronsveld (CDA) en Sjoerd Kuiper (PvdA). “We zijn flink op dreef”, stelt hij. Volgens Bronsveld “is het echt een cadeautje” om met Oosterwijk te mogen werken. “Hij is neutraal, optimistisch en opgeruimd en kijkt nuchter naar dingen. Daarnaast weet hij sfeer te scheppen en de onderhandelingen op inhoud verder te brengen.” Zijn ervaring opgedaan in Krimpen aan den IJssel en in Ridderkerk helpt daar volgens Kuiper zeker bij. “Het zorgt voor een frisse blik op de dingen.” Bronsveld opnieuw: “Het is ongelooflijk fijn dat iemand al die uren in de stad steekt.”

Dick Snoeck (VVD) is eveneens positief gestemd. "De gesprekken verlopen absoluut in een goede harmonie en zijn constructief. Maar dat mag ook wel want we zijn al een tijd bezig.” De VVD-voorman hoopt en verwacht dat de besprekingen nog deze maand kunnen worden afgerond. "Het gaat goed en er komt snel witte rook.”